2017 година за вас ще бъде доста по-благодатна от 2016-а и най-важното – по-лека. След дилемите, пред които бяхте изправени, след изпитанията и натоварването, които много от вас преживяхте през изминалите месеци, сега ще успеете да вземете глътка въздух и всичко, което сте замислили, ще се осъществява по-лесно.

И през тази както и през изминалата година основното послание на звездите към вас е: „Творете!“. Независимо дали притежавате художествени умения в някаква област, готвите добре или имате дарба да помагате на хората, през следващите месеци следвайте вдъхновението и творете колкото е възможно по-често. Не се оставяйте на рутината и не се задоволявайте с работа, която ви отегчава – намерете начин да изразите себе си и да изявите талантите си.

Не си търсете оправдания, например че някой ви спира, че ви трябват пари или нещо друго – ако следвате сърцето и вътрешния си глас, през следващите месеци ще се убедите, че вие не сте жертва на обстоятелствата, а ще бъдете основният играч, който определя как ще се развиват те. Може би ще усетите потребност да удовлетворявате собствените си желания, а не да се нагаждате към другите както е било преди.

Не потискайте този порив – време е да помислите за себе си. И все пак предизвикателствата от изминалата година няма да изчезнат като с магическа пръчица – те ще бъдат по-малко, но все пак ще ги има, съобщава Edna.bg. Не търсете лесния начин, например да бягате от проблемите или да се правите, че не съществуват, защото тези предизвикателства са уроци, които, ако сега не научите, след време отново ще излязат на дневен ред.

Трудно е да се каже какъв точно ще бъде урокът, защото той е различен за всекиго, но, най-общо казано, трудните ситуации ще ви показват доколко сте се отдалечили от себе си и от собствената си истина –така че всеки път когато възникват, вслушвайте се в интуицията си и правете нужните промени.

Кариера и финанси

През 2017 година мислите ви често ще се въртят около темата за кариерата, професионалното развитие и деловите взаимоотношения. Както през миналата, така и през тази година събитията ще ви подтикнат да откриете работата, която ви е на сърце, и да преодолеете някои страхове, които ви спират да реализирате потенциала си. Ако изпитвате неудовлетворение или усещане, че „нещо липсва“, това вероятно е знак, че трябва да се насочите към друго поприще или, най-малкото, че би било добре в свободното си време да отделяте часове за любимите си занимания.

През тази година във ваша полза ще бъде, ако дръзнете по-смело да отстоявате позициите си пред началници, колеги и представители на институции. Финансовото ви положение може да е по-нестабилно, а приходите ви – непостоянни, затова не е зле да проявявате малко по-добре чувството си за спестовност. Хубавото е, че, дори да възникнат трудности, ще има кой да ви подаде ръка. Януари е чудесен месец за творчески занимания – въображението ви ще се развихри и бихте могли с лекота да изразите себе си чрез някаква форма на изкуство.

След средата на месеца обаче ще се създаде ситуация, която ще ви изнерви, или на работното ви място ще възникне проблем– за да намерите изход, ще трябва да предприемете действия. През февруари внимавайте с харченето на пари – има риск импулсивно да направите вложение, което да ви докара финансови затруднения. Темата за финансите ще бъде на дневен ред през цялата пролет – може да обмисляте някаква покупка или инвестиция, но за по-сигурно през март и април не подписвайте договори за покупко-продажба или за наем.

Април не е подходящ месец и за явяване на интервюта за работа, но през май и юни условията ще станат по-благоприятни и може спокойно да действате по-смело – и във финансовите, и в професионалните си дела. Август е чудесен месец за творчески и професионални изяви, а някои от вас може да извършите и по-сериозна промяна, например да започнете нова работа или да се впуснете в реализацията на нов проект.

В края на август и в началото на септември има шанс да получите желано от вас финансиране или да ви донесат приходи усилия, които сте положили в миналото. В началото на октомври отново имайте едно наум с харченето – може неочаквано да получите пари, но не е изключено и да претърпите загуби. Ноември и декември ще бъдат месеци на растеж – може да пътувате в чужбина или да започнете да учите нещо ново. Ще придобиете увереност, която ще окаже положително въздействие и върху професионалните ви успехи.

Любов и семейство

През 2017 година любовта като че ли няма да бъде на първи план при вас. Все пак, ако вече сте открили сродната си душа, има чудесни шансове отношенията ви да се развият, да прераснат в сериозна връзка, и дори да сключите брак – най-добре би било това да се случи след началото на май.

За обвързаните може да се сторят затормозяващи някои от отговорностите на съвместното съжителство, но държите ли на половинката си и той/тя на вас, няма за какво да се безпокоите – ще преодолеете несъгласията. Връзката ви може само да спечели, ако през 2017 година се осмелявате да сте по-откровени с човека до вас и да споделяте своите чувства и желания.

Недейте да се обезличавате във връзката си и не жертвайте времето за любими занимания, само и само да сте постоянно с половинката си или с децата си – колкото по-щастливи сте сами със себе си, толкова по-добре ще бъде за партньорството ви. Нека необвързаните също да наблегнете на любимите си занимания – ако правите това, което обичате, има по-голям шанс да срещнете човек, който споделя интересите ви.

Януари е чудесен месец за любов – ще привличате вниманието, ще бъдете в настроение за флиртове, а и ще имате поводи за срещи.

Здраве

През 2017 година ще постъпите добре, ако направите нещо, за да подсилите имунитета си тъй като има вероятност да страдате по-често от вирусни заболявания – пийте хранителни добавки, не злоупотребявайте с алкохол и отделяйте повече време за приятни занимания като танци, спорт и туризъм.

През януари ще проявявате склонност да изпадате в ярост, но и да потискате гнева си – това би могло да се отрази негативно на здравето ви. Избягвайте да бездействате – ако в работата не ви върви, намерете друга сфера, в която да вложите енергията си. Ако искате да сте по-здрави, научете се да казвате „не“ – ако се съгласявате с всичко и всички, само и само да сте добри, накрая ще се окаже за ваша сметка.