2017-а ще бъде интересна година за вас, защото ще имате възможност да разширите кръгозора си, да общувате с повече хора и да учите нови неща. Ще усетите стимул да надскочите това, което вече сте изградили – в личен или в делови план; ще се стремите да постигнете по-голяма свобода на действие и ще гледате към нови хоризонти.

Енергията на годината е в синхрон с така типичния за вашия знак порив към реформаторство, така че очаквайте той да се засили още повече и да ви подтиква да правите промени във всяка област, в която нещата са зациклили и има нужда да се внесе свеж полъх. Не се отказвайте от идеите и визиите си – дори в очите на някои хора да изглеждат някак странни, точно сега има шанс да ги реализирате, разбира се, ако положите нужните усилия.

Имайте предвид, че през тази година звездите ви дават чудесната възможност да внедрите новото в старото, тоест може да правите промените постепенно и като се опирате на вече изграденото. Е, някои от вас няма да имат търпение и нищо чудно да са по-импулсивни, но дори и в тези случаи като че ли съдбата ще бъде с вас и в крайна сметка нещата ще се подреждат, съобщава Edna.bg. Ще има възможност да работите в името на бъдещето: за постигането на някаква дългосрочна цел, която сте си поставили, в името на колективен или на личен идеал.

През 2017 година ще пътувате повече, включително и до по-далечни дестинации, и ще трупате интересни впечатления. Тъй като поривът да учите нови неща ще бъде силен, може да се запишете на някакво обучение по специалността си или на курс по чужд език. Някои от вас ще се отворите към духовното – ще медитирате, ще четете духовна литература или ще посещавате лекции по духовност.

Кариера и финанси

2017 година ще бъде доста добра за кариерата ви, но, за да се възползвате на максимум от благоприятните звездни влияния, не трябва да се поддавате на рутината и да изпадате в застой. Запишете се да учите нещо, което ви е интересно и би ви помогнало да се развиете професионално, подхождайте творчески към задачите и проблемите, установявайте нови контакти, генерирайте смели идеи и ги споделяйте с делови партньори, колеги и съмишленици.

Ще изпитвате потребност да си осигурите свобода и простор за действия, което е чудесно, но бъдете готови, че този порив може да ви създаде проблеми с хора, които ви дишат във врата, наставляват ви или, по ваше мнение, са доста ограничени в мисленето си. Точно тези проблеми може да подтикнат някои от вас да напуснете сигурната си служба и да работите за себе си. Хубавото е, че през 2017 година ще получите подкрепа, за да реализирате професионалните си амбиции, така че дори по-смелите ви идеи може да намерят приложение в практиката.

Годината ще започне чудесно за вас – ще сте вдъхновени от някаква нова идея или цел. Ако пътувате, очаквайте неочакваното – може да е среща или интересна информация. С каквото и да се занимавате, разчитайте повече на новите технологии – това ще ви донесе успех.

Февруари ще бъде решаващ месец за вас – може да поемете по нова посока или да предприемете инициатива за неща, за които преди не ви е достигала смелост. В края на март ще има неочаквани новини – може да получите предложение за работа или да установите ценни нови контакти.

През април бъдете предпазливи във финансовата област – има риск да харчите с лека ръка, да се заблудите по финансов въпрос или да станете жертва на измама. Месеците от май до юни ще са спокойни – ще вървите по пътя, по който сте поели, и ще затвърждавате постигнатото.

През юли и август на дневен ред ще излезе темата за деловите партньорства и за взаимоотношенията в екипа – може да прекъснете делово съдружие, да създадете ново или да имате конфликт с човек, с когото работите. През август отново внимавайте с парите – по възможност не взимайте важни решения, не давайте заеми и не кандидатствайте за кредити до 6 септември.

Периодът от октомври нататък е особено благоприятен за професионалния ви живот – може да разширите дейността си, да попаднете в светлината на прожекторите или пред вас да се открие чудесна нова възможност. През декември заложете на сигурното – работете само върху текущи проекти и не поемайте рискове.

Любов и семейство

2017 ще бъде важна година за вас, що се отнася до любовта и взаимоотношенията. Възможни са съдбовни срещи, неочаквани обрати, приключване на стари връзки и начало на нови. Изобщо, съдбата ще се намеси много активно в тази сфера от живота ви, така че е по-добре да не подхранвате кой знае какви очаквания и да не си правите планове. Това обаче не означава, че ще бъдете безгласна буква – напротив, през 2017 година събитията ще ви накарат да осъзнаете, че вие сте главният герой в това, което се случва във взаимоотношенията ви.

Така че трябва да бъдете по-смели и да действате, когато е необходимо. Ако искате да имате партньор/партньорка, не очаквайте някой да почука на вратата ви – направете нещо, за да увеличите шансовете си за срещи. Ако пък сте обвързани, но нещата не вървят, поемете своята отговорност – ако стоите и чакате, нищо чудно накрая съдбата да ви изненада. Февруари и август са месеците, когато ще има обрати в любовния ви живот.

Здраве

През 2017 година едва ли ще възникнат рискове за здравето ви, които да породят притеснения у вас. Ако все пак се появи някакъв проблем, възможно е да прибегнете до алтернативни форми на лечение като природна медицина и хомеопатия, а също така и да се обърнете към учения като китайската медицина и йога, при които се отдава внимание на енергията на тялото и на връзките му с емоциите и духа.