2017-а може да се окаже една от най-изобилните години за вас, тъй като ще получите шанс да се впуснете в нови начинания, както и да подобрите и усъвършенствате онова, което вече сте създали в личен и в професионален план.

Има обаче едно условие, с което ще трябва да се съобразите – през идните месеци конфликти ще съпътстват израстването и развитието ви. Това определено ще ви изправи пред предизвикателства, защото повечето от вас не обичат конфронтацията. И все пак, ако искате да вървите напред и да следвате вътрешния си глас, ще се налага да противодействате на някои хора в обкръжението си, а в някои случаи – да се конфронтирате и със самите себе си.

Компромис ще бъде необходим, но той не бива да бъде прекален и за сметка на основни ваши ценности и убеждения. За да се възползвате максимално от позитивните звездни влияния през 2017 година, вярвайте повече в себе си и не се страхувайте да се впускате в приключения, съобщава Edna.bg. Всякакви начинания, свързани с учене, развитие, усъвършенстване, пътуване и разширяване на кръгозора, ще получат подкрепа и ще успеете да ги осъществите, и то без да полагате кой знае какви усилия.

Възможностите ще идват при вас изненадващо и в някои случаи ще ви сварват неподготвени, но това не бива да ви притеснява – щом съдбата ги открива пред вас, значи сте готови да ги посрещнете и е добре да се възползвате от тях. Каквото и да открие пред вас животът в личен и в служебен план, то ще ви тласка към промени – и вътрешни, и на външните обстоятелства, ще ви подтикне да развиете и да използвате характерната за вашия знак дарба – способността да изграждате трайни връзки и партньорства и да решавате проблемите със средствата на дипломацията.

Кариера и финанси

Ще бъде жалко, ако през 2017 година не предприемете нищо ново в професионален план, тъй като каквото и да подхванете, ще имате подкрепа от съдбата. Може да започнете нова работа, да разширите бизнеса си, да отидете в командировка в чужбина – това ще бъде периодът, в който трябва да мислите нашироко и да действате.

Дори да ви липсват кой знае какви амбиции, не е зле да усъвършенствате способностите и уменията си – всичко, което научите сега, ще ви бъде полезно през следващи години. Моментът е много подходящ например да започнете да учите чужд език или да специализирате в чужбина. Изобщо, годината е чудесна за реализация на професионалните ви амбиции. Но имайте предвид, че, ако имате по-властен началник или убежденията ви се различават значително от целите на организацията, за която работите, не е изключено да се наложи да водите битка, а нищо чудно ограниченията да ви подтикнат да търсите реализация другаде – за да добиете по-голяма свобода за действие.

При всички случаи през 2017 година е важно гласът ви да се чува и да се стремите към изяви – вашият стремеж към справедливост ще провокира в служебната ви среда да бъдат извършени преобразувания. През януари ще има промени – може да се случат неочаквано, но това не значи, че не сте готови за тях. Ще трябва да направите някакво преподреждане на приоритетите си. Февруари за вас ще бъде месец, изпълнен с по-големи предизвикателства, особено ако трябва да изпълнявате чужди заповеди – конфликтите ще накарат някои от вас да прекъснат неработещи делови взаимоотношения.

Не се отчайвайте, ако през пролетта плановете ви за развитие срещнат пречки или просто осъществяването им се забави, или не успеете да поемете по нова посока – през юни и юли ще усетите ново раздвижване и ще може да продължите напред. През октомври има вероятност да бъдете изправени пред дилема и ще трябва да вземете решение, което ще предопредели посоката ви на развитие. Материалното ви положение ще се стабилизира, а до края на годината някои от вас ще вложат средства в нещо по-голямо, например в бизнесидея или в недвижима собственост.

През декември избягвайте да подписвате договори – и за работа, и за покупко-продажба. Ако през 2017 година имате финансови затруднения, те ще произтичат от прекалено харчене, а не от липсата на приходи и на възможности.

Любов и семейство

2017-а ще бъде ключова година за вас в любовен план. Може да започнете нова връзка, да сложите край на връзка или да се задомите. Добре би било да знаете, че няма да е удачно да предприемате подобни действия в периода от началото на март до средата на април – може да сбъркате или да натоварите отношенията с излишни тежести. Ако сте сериозно обвързани и държите на човека до вас, тогава няма за какво да се притеснявате.

Дори да възникнат проблеми и несъгласия с половинката, приемете ги като подтик да работите сериозно в името на партньорството – в крайна сметка може да изковете нови правила, по които да се развива то, така че и двамата с човека до вас да сте по-удовлетворени. Конфликтът „близост – свобода“ ще се промъква често в общуването – може единият партньор да прекарва повече време извън дома и това да не се харесва на другия.

Проблем биха могли да бъдат и опитите на по-властни възрастни роднини да се бъркат във взаимоотношенията ви. Ако има подобни трудности, те ще ескалират през февруари. Колкото по-дълго сте търпели, толкова по-крайно бихте могли да реагирате. Тези от вас, които започнат нова връзка през 2017 година, може да очакват много бързо развитие на отношенията и интересни обрати.

Здраве

„Подобрение“ е ключова дума за вас през 2017 година, така че по всяка вероятност благотворните звездни влияния ще засегнат и общото ви здравословно състояние. Ще имате добър тонус и повишена жизнена енергия. Това, което би могло да създаде риск за здравето ви, е склонността ви да прекалявате с нещо – например с работа или с консумация на алкохол. Спазвайте мярка и в похапването, ако не искате да навредите на фигурата си, защото всичко ще ви се лепи по-лесно.