След динамичната 2016-а, която за много от вас беше изпълнена с нови възможности, но и с колебания и трудности, и през 2017 година ще трябва да се примирявате с известна несигурност. Някаква ситуация в личния или в професионалния ви живот ще ви смущава или безпокои, ще търсите решение, но за съжаление има голяма вероятност то да ви убягва и да се лутате насам-натам.

Колкото и да мислите и да анализирате, едва ли ще виждате нещата отчетливо, а не е типично за вас да ви липсва яснота. Това допълнително ще ви притеснява – днес ще си мислите едно, а утре – друго. Може би ще бъде по-добре, ако престанете да анализирате, да търсите решения и да се опитвате да въвеждате ред във всичко. За вас ще бъде предизвикателство, но по-добре е да се пуснете по течението и да видите докъде ще ви отведе.

Ако не сте сигурни как да постъпите, не правете нищо – действайте, когато вътрешният ви глас ви казва, че сте на прав път. Добрата новина е, че колебанията ще ви съпътстват по-скоро през първата половина на годината. През 2017 година внимавайте да не попаднете под негативно влияние, съобщава Edna.bg. Вариантите за това са различни – например, да започнете да злоупотребявате с алкохол или вредни вещества, да подхранвате напразни илюзии в любовта или да се натоварите с прекалено много отговорности, само и само да се покажете добри и да не затрудните друг човек.

Чудесно е, че искате да помагате и да доказвате как бихте могли да се справите с всичко, но нека това не бъде за ваша сметка – усетите ли, че някой волно или неволно се възползва от вас, очертайте граници помежду ви. Поддържането на баланс между това, което давате, и онова, което получавате в замяна, ще бъде основна тема за вас както в личния, така и в професионалния ви живот.

Кариера и финанси

През 2017 година финансовите въпроси ще бъдат във фокуса на вниманието ви. За съжаление обаче ще трябва да се откажете от очакването да постигнете финансова сигурност и стабилност – събитията в тази област от живота ви ще бъдат непредсказуеми и ще ви сварват неподготвени. Ще има моменти, когато ще получавате пари, без да ги очаквате, или е възможно да ви предложат работа, която ще ви осигури допълнителни приходи. В следващия момент обаче може да възникне непредвиден разход или пък да ви се удаде шанс да вложите пари в нещо ценно.

Може да изтеглите заем или някакви изненадващи събития да ви накарат да предоговорите условията по предишен кредит. Вие сте достатъчно разумни и едва ли ще се оставите изцяло на случайността, но все пак има вероятност обратите да ви извадят от равновесие. Едно е сигурно: не планирайте прекалено, защото плановете ви едва ли ще се осъществят – неизвестността ще ви съпътства навсякъде и във всичко.

Още през януари ще има развой по финансови въпроси – за по-сигурно обаче не взимайте важни решения до 10 януари. През февруари много от вас ще предприемат някакви рисковани действия – ще направят по-голяма покупка или ще кандидатстват за заем. Макар че постъпката ви ще изглежда доста смела, в крайна сметка резултатите ще бъдат във ваша полза.

През март и април ще трябва да се заредите с търпение – ако не получите дължимото, не настоявайте – след средата на април ще ви бъде по-лесно. Май е чудесен месец за всякакви финансови операции и за постигане на договорености в бизнеса – събитията ще се развиват във ваша полза, ще получавате пари или някаква друга облага, а може да разчитате и на външна подкрепа.

В края на юли е възможно да се впуснете в начинание, за което до този момент не ви е достигала смелост. Каквото и да предприемате, направете го до средата на август, защото после – докъм 7 септември, не е удачно да се впускате в приключения. През октомври отново са възможни обрати във финансовата област.

Любов и семейство

Любовната тема ще излезе на преден план още през януари и февруари – може да срещнете човек, който да привлече интереса ви, или, ако сте обвързани, във връзката ви да се случи нещо неочаквано, което ще ви накара да реагирате. През целия месец ще бъдете войнствено настроени и ще се дразните от дребни неща, така че бъдете по-внимателни при общуването си и не прекалявайте с критиките към човека до вас – насила няма да го/я промените.

Периодът март-април не е времето да срещнете сродна душа и не е подходящ за обвързване – концентрирайте се върху себе си и отделяйте повече време за работа и за любими занимания. В този период обаче има вероятност в живота ви да се върне човек от миналото или отново да бъде поставен нерешен проблем в отношенията с партньора/партньорката ви. Лятото е чудесно време за срещи – няма да има пречки, които да ви саботират. Октомври е месецът, в който ще излъчвате силна любовна аура – ще привличате вниманието, така че излизайте по-често и общувайте по-активно.

Здраве

2017 година ще бъде по-добра за здравето ви в сравнение с 2016-а, но все пак е възможно да имате някои проблеми. Тъй като много от вас проявяват склонност да се вманичават на тема здравословен начин на живот, препоръката към вас е все пак да не прекалявате. Грижите за тялото без съмнение са нещо чудесно, но имайте предвид, че много често здравословните проблеми са знак, че недостатъчно обичате себе си: например, проявявате прекалена самокритичност или неуспешно се защитавате от вредни влияния – примерно на агресивни или негативно настроени личности.

Строгите диети, ограниченията и усилените тренировки не показват на тялото, че го приемате каквото е – така че гледайте да спазвате баланса и, ако имате проблем, анализирайте цялостния си начин на живот, мисленето и поведението си, а не само хранителните си навици.