2017-а ще бъде съдбовна година за вас – може да се освободите от някои стари неща, да поемете по изцяло нова посока или да влезете в нова роля. Звездните влияния ще ви предизвикат да докажете, че е възможно да постигате разбирателство с хората, с които живеете и работите, и да си сътрудничите с тях в името на общи цели – било те да установите хармония в семейството и връзката си или да сполучите в професионалната област.

Каквото и да искате да постигнете, няма да отидете далеч, ако сте сами, стремите се към лично облагодетелстване или не зачитате интересите на хората, с които сте свързани. Ако искате да получите подкрепата, от която се нуждаете, ще трябва да сте по-толерантни към близките и колегите си. Каквото и да правите, стремете се да работите в името на общото благо – овладявайте склонността си да командвате и да се налагате.

Умението ви да общувате е много ценно за вас и ще трябва да го усъвършенствате. Това означава да изразявате мнението си, но в същото време да изслушвате какво имат да ви кажат другите, съобщава Edna.bg. Само ще отблъснете някого и няма да спечелите нищо, ако се инатите или изхождате от позицията „аз съм прав/а, а другите  грешат“.

Хубаво е да сте искрени, но ако го направите твърде директно и без да ви пука за последствията, нищо чудно да си създадете проблеми. Това важи както за отношенията ви и с приятели, и с човека до вас, и с делови партньори. 2017 година е чудесна за обучение, за пътувания зад граница и за всякакви дейности, свързани с повишаване на квалификацията – още в самото начало на годината е възможно да има развитие по тези теми. През февруари и август пък може да очаквате събития или съдбовни срещи, които да ви накарат да скъсате с миналото, и имат отношение към развитието на живота ви занапред.

Кариера и финанси

През 2017 година ще изпитвате много силно желание да попадате в светлината на прожекторите, да обирате овациите на околните, да правите нещата както ви идва отвътре, а не както някой изисква от вас. Вложете енергията си в развитие на талантите си и в постигането на материална стабилност – всичко това ще бъде много необходимо за вас през следващите години. Годината е чудесна за установяване на нови контакти, включително с чужденци, за учене на чужд език и за пътувания в чужбина. Добрата новина е, че няма да сте сами – ще създадете нови приятелства и ще откриете точните хора, с които да работите заедно. Работата в екип – това е рецептата ви за успех през 2017 година.

През януари все още ще ви държи инерцията от празниците – давайте го по-леко и помислете какво искате да постигнете по-нататък през годината – идеи няма да ви липсват, а и нищо чудно пред вас да се отвори нова перспектива за развитие или за пътуване зад граница. Февруари е силен месец за вас – може да се случат внезапни промени. Добрата комуникация ще се превърне в основна предпоставка за успех в работата ви. През март по-добре не подписвайте договори и не водете преговори – има вероятност да не догледате нещо и да сбъркате.

От средата на април вече ще имате зелена светлина, но продължавайте да проявявате по-голяма предпазливост, когато става въпрос за пари. Най-добре ще бъде да отложите новите начинания за май – тогава ще стане възможно да правите промени, а и може да получите добри новини, свързани с кариерата ви. Юни и юли са спокойни месеци, но към края на юли и през август пред вас ще се открие възможност да се впуснете в ново начинание. Ще усетите прилив на сили, но при някои от вас има риск да станете прекалено напористи и да действате прибързано.

Дори и това да се случи обаче, през септември ще направите нужните корекции. От средата на август до 6 септември не подписвайте договори и не взимайте важни решения по финансови въпроси. След средата на септември започва благоприятен период за финансите ви – може да постигнете материална стабилност или да инвестирате пари в нещо. Ако сте се надявали да получите шанс да пътувате в чужбина или да учите, може да очаквате добри новини.

Любов и семейство

През 2017 година темата за взаимоотношенията ще бъде водеща за вас. Възможно е да започнете нова връзка, да прекъснете отношения, които са изчерпани, и дори в живота ви да се върне човек от миналото– бивш партньор, но също и приятел, с когото имате недовършени дела. Ако сте обвързани и държите на човека до себе си, в полза на връзката ви ще бъде да проявявате по-голямо разбиране и толерантност към предявяваните от партньора/партньорката ви потребности. Възникне ли проблем, обсъждайте го и споделяйте какво мислите и чувствате – така ще избегнете някои капани в общуването.

Ако обаче партньорът/партньорката ви се опитва да ви обсеби или проявява ревност, нищо чудно да имате спорове и конфликти. През 2017 година желанието ви за свобода ще бъде силно и няма да търпите да ви ограничават излишно много – това важи с особена сила за февруари, когато вашето желание да правите това, което искате, може да не се хареса на човека до вас. Периодът от началото на октомври до края на годината е чудесен за извършване на промени и подобрения в дома.

Здраве

През 2017 година ще бъдете в добра кондиция и няма да има сериозни рискове за здравето ви. Ако обаче ви налегне някакво заболяване, важно е да му обърнете внимание. Това означава не просто да отидете на лекар и да пиете хапчета, а да се запитате дали болестта не е знак за това, че сте се отклонили от своя път или че сте се вкопчили с всички сили в нещо, което ви спира и е по-добре да се откажете от него. Това може да е човек, работа, дори убеждение, което ви ограничава. За да сте здрави, говорете – това е препоръката към вас: невъзможността да изразите онова, което мислите и чувствате, няма да ви се отразява добре не само емоционално, но и физически – например разбитото сърце и несподелената болка може да се превърнат в проблеми и на физическото ви здраве.