2017-а ще бъде още една година на промени за вас. Ако вие не сте достатъчни дейни и не ги осъществите, нищо чудно някой или нещо отвън да ги предизвика и да ви провокира да направите някакъв избор.

Бъдете готови, че ще има събития и обстоятелства, които ще ви накарат да излезете от привичния за вас начин на живот. Макар че повечето от вас трудно се разделяте със сигурното, опитайте се да гледате позитивно на промените и да се адаптирате към тях. Възможно е да бъдете изправени пред някаква дилема – например пред вас да се открие възможност за развитие, но за да се възползвате от нея, ще трябва да направите компромис със семейния си живот, или обратното – да изберете семейството пред кариерата.

Изобщо през тази година темата за баланса между личните и служебните ангажименти ще ви занимава активно и за да го постигнете, ще трябва да откриете онзи вариант, който е най-добър за вас, съобщава Edna.bg. Може да очаквате благоприятни събития в домашната област, свързани с подобрение и разширяване – например да си купите имот, да се преместите в по-просторно жилище или да направите голям ремонт.

В по-общ план не е изключено семейството ви да се увеличи с още един член. Добре е да знаете, че каквито и промени да се случват, те ще бъдат внезапни и нищо чудно да ви сварят някак неподготвени. Що се отнася до взаимоотношенията с околните, във ваша полза ще бъде, ако през тази година се опитвате да давате повече свобода на близките си и да не държите на всяка цена да бъдат около вас. Ако те имат нужда да правят неща, в които вие не участвате, не страдайте, а го приемете като възможност да обърнете внимание на себе си и на собствените си интереси. Започнете ли да ревнувате и да контролирате близките си, ще станете досадни и ще ги отблъснете.

Кариера и финанси

По-добре се откажете от очакването, че 2017 година ще бъде спокойна в професионален план. Напротив, ще има промени и обрати. Тези обрати ще бъдат за ваше добро и в крайна сметка може да ви изведат на нов път на развитие, но първоначално вероятно ще ви смутят и ще ви причинят безпокойство. Ще ви бъде много трудно да се примирявате с правила и несправедливости, така че нищо чудно негодуванието да ви тласне да потърсите ново поле за изява.

Що се отнася до финансите, тази тема ще ви занимава активно през тази година, защото вероятно ще имате някакъв по-голям разход. Още през януари неочаквани събития ще ви покажат в каква посока ще бъдат насочени промените в професионален план. Вероятно ще трябва да се примирите с известна несигурност или ще поемете риск. Макар че неяснотата ще ви притеснява, гледайте само напред и гледайте на случващото се като на приключение.

През февруари може да вземете важно решение, касаещо финансите ви – например да вземете кредит, да вложите пари в нещо или да решите да купите собственост. Каквото и да правите, довършете го до началото на март или го отложете за май – в промеждутъка не поемайте финансови рискове и не правете големи покупки.

През юни и юли няма да срещате пречки за каквото и да било, но не е изключено да се наложи да изчакате подходящия момент за действие. През август и септември ще има раздвижване, така че ще има шанс да придобиете онова, което искате. Финансовите въпроси ще излязат на дневен ред – може да давате или да получавате пари, а също и да направите по-голяма инвестиция. През октомври ще бъдете изправени пред дилема и ще трябва да вземете важно решение, свързано с работата ви, но следва и да имате предвид как тече личният ви живот.

Ноември и декември са чудесни месеци за вас – ще имате късмет в начинанията си и всичко ще се случва по-лесно – тази тенденция ще продължи и през 2018 година.

Любов и семейство

През 2017 година може да се изправите пред някои предизвикателства в любовта. Ако сте обвързани, нищо чудно между вас и партньора/партньорката ви да възникнат търкания. Вероятно ще става дума за проблем, който е назрявал в продължение на доста време и който сега ще ескалира – това ще ви накара да се изправите очи в очи с него и да намерите решение. Възможно е да проявявате по-голяма ревност или поведението на човека до вас да събужда по-силни емоции, които пък да ви накарат да реагирате крайно. И ако искате да контролирате половинката си или да го/я принуждавате да ви дава любов и подкрепа, само ще си усложните живота.

Опитайте се да надмогнете страховете си и не им позволявайте да управляват постъпките ви, защото в противен случай може да застрашите връзката си или да задълбочите бездната между себе си и половинката си. Вместо да нападате човека до себе си, кажете му/й как се чувствате и какво ви притеснява – повече врати пред вас ще отваря искреността, а не обвиненията и критиките. Ако не сте обвързани, може да се влюбите, но шансовете за това ще бъдат по-големи през последното тримесечие на годината. Семейните представители на знака ще получите подарък от съдбата – нов член на семейството, нов дом или някакво подобрение, което ще ви позволи да се радвате на по-голям комфорт у дома.

Здраве

През 2017 година ще постъпите добре, ако се грижите малко повече за здравето си. Това не значи да ставате маниаци на тема здраве и да правите драма от най-малкото нещо, а да предприемете действия по посока на здравословния начин на живот. Дори в други години вредните навици да не са ви се отразявали негативно, сега има вероятност това да се случи – така че направете каквото е по силите ви, за да се откажете от подобни навици. Ако здравето ви е разклатено, потърсете услугите на лекар-хомеопат или на друг специалист, който би взел предвид как цялостният начин на живот и емоционалните ви преживявания се отразяват на тялото ви.