След нелеката изминала година, през 2017-а все така ще бъде потребно да полагате по-големи усилия и да преодолявате някои пречки. Ще трябва да си вземете поуки от предишни неуспехи, а ако направите грешка, незабавно ще трябва да си понесете последствията – няма да ви разминава както се е случвало през други години.

В личен или в служебен план ще имате доста работа и отговорности, които няма как да избегнете. Бихте могли да си помогнете малко, като очертавате пред себе си ясни приоритети и сте по-организирани. Не бягайте от трудностите – това са уроци, които ще ви позволят да израснете и да натрупате полезен опит.

Отнасяйте се сериозно към договореностите, които сключвате, и избягвайте да давате обещания, които няма да спазите – иначе бихте могли да загубите доверието на хората, съобщава Edna.bg. Не забравяйте обаче и да бъдете верни на себе си – няма да ви носи удовлетворение, ако нарушавате собствените си принципи и убеждения, само и само за да угаждате на всички.

Добрата новина е, че за разлика от 2016-а през тази година ще се радвате на по-силна подкрепа от околните и ще имате по-голям късмет в начинанията си. Ще бъдете наясно със себе си и с това, което искате да постигнете – това ще ви помогне да преодолеете някои предишни съмнения и колебания.

Може да се сбъднете някакво ваше съкровено желание – например да имате дете, да срещнете сродна душа или да пътувате в чужбина. Търсете начини да разнообразите всекидневието си, като се посветите на някакво хоби или внесете творчески елемент в работата си – през 2017 година ще ви спорят дейности, които ви вдъхновяват и чрез които бихте могли да изявите някакъв свой талант.

Кариера и финанси

През 2017 година има голям шанс да постигнете напредък в кариерата. За разлика от други години, когато сте стояли в сянка, сега е време да застанете в светлината на прожекторите и да покажете на какво сте способни. За много от вас това няма да бъде лесно, защото заради новата ви роля от вас ще се иска да преодолеете някои притеснения. Вярвайте в себе си – щом съдбата ви е предоставила някаква възможност, значи сте готови за нея. Не се плашете от отговорности – те ще вървят ръка за ръка с възможностите за развитие. Някои от вас ще трябва да преодолеете известни пречки и съпротивата на други хора. Това също не бива да ви спира – ако сте убедени, че сте на прав път и каузата ви е добра, отстоявайте убежденията си и следвайте посоката, по която сте поели. Ако обаче сте изпаднали в застой, тогава може би е добре да помислите дали настоящата ви работа ви удовлетворява – в случай че отговорът е отрицателен, потърсете друго поле за изява.

Макар че през януари е възможно да имате грижи за пари и да се появи потребност да си наложите търпение, като цяло годината ще бъде благоприятна за финансите ви. През февруари очаквайте интересни събития – може внезапно да ви се удаде шанс да се изявите или това, което правите, да бъде оценено от колеги и работодатели. Ще се срещате с хора, а всекидневието ви ще бъде динамично. През март и април ще имате оригинални идеи, а интуицията ще ви помага да взимате бързи решения, но ако искате нещо да се случва с лекота и по-бързо, по-добре изчакате да дойде май.

Юни е чудесен месец за нови начинания – каквото и да подхванете, ще имате много енергия, а и ентусиазъм няма да ви липсва: към средата на месеца обаче бъдете внимателни, когато подписвате договори и поемате ангажименти – има риск да се заблудите и да направите грешка. През юли ще ви занимават въпроси, свързани с пари и имущество – може да придобиете собственост или да стабилизирате материалното си положение. Моментът ще бъде подходящ за подписване на договори – нещо, което ще е добре да избягвате след средата на август докъм 7 септември, защото условията тогава няма да бъдат благоприятни. Ако все пак се наложи, оглеждайте внимателно всеки детайл. През септември и октомври отново се настройте на вълна приключения, пътувания и нови проекти. Ще завършите годината както сте я започнали – с разрешаването на финансови проблеми.

Любов и семейство

Любов и романтика няма да ви липсват през 2017 година. Ще флиртувате, ще привличате лесно вниманието и нищо чудно и да се влюбите – месеците до септември включително са особено благоприятни за това, като изключим март и април, в които не е препоръчително да започвате нова връзка. Ако сте обвързани, желанието ви за тръпка и разнообразие може да ви подтикне да потърсите вълнуващи преживявания с друг човек, но имайте предвид, че точно сега действията ви няма да останат без последствия.

Държите ли на човека до вас, по-добре намерете начин да решите проблемите си заедно – тръгнете ли в тази посока, звездните влияния ще ви помогнат да върнете близостта помежду си. Вие сте майстори в общуването – точно сега това ваше умение ще ви помогне да изглаждате противоречията, стига да се осмелите да сте искрени и да не обвинявате човека до вас за това, че нещата не вървят. През 2017 година не се стремете на всяка цена да се обвържете – ще намерите сродната си душа, ако сте готови. Докато се случи, намерете начини да се забавлявате сами. Семейните представители на знака може да сдобиете с дете.

Здраве

През 2017 година ще имате доста работа и отговорности и съществува известен риск да се отразят негативно на здравето ви както физическото, така и психическото натоварване. За да не се случи това, преценявайте какво е по силите ви да постигнете и какво – не. Не се опитвайте да вършите няколко неща едновременно – ако нещо не е толкова важно, може да почака. Ще имате доста работа, но не прекалявайте – осигурявайте си и достатъчно време за почивка.

Направете нещо, за да подсилите имунитета си, защото ще има риск да ставате по-лесно жертва на вируси и инфекции. През май спортувайте повече и не се заседявайте на едно място – липсата на движение не е препоръчителна. През последните три месеца на годината темата за здравето ще излезе на преден план, но в позитивен аспект – възможно е да предприемете някакви действия, за да живеете по-здравословно.