2017-а ще бъде година на стабилизация за вас: ще имате възможност да изградите здрава основа, върху която да стъпите в бъдеще. По-нататък – през 2018 и 2019 година – ви очакват внезапни и неочаквани промени. Ако се случват промени, едва ли вие ще ги инициирате – най-вероятно ще трябва да се съобразявате с тях.

Използвайте следващите дванадесет месеца, за да си изясните какво искате от живота си, за какво ви бива, а също така и да развивате вродените си дарби и способности, които биха могли да ви бъдат полезни. Също както през 2016-а, и сега във ваша полза ще бъде да наблегнете на творческите начинания.

Това не означава непременно да пеете или да рисувате, а да развиете талантите си, да се занимавате с дейности, в които бихте могли да вложите частица от себе си, и най-важното – да изпитвате удоволствие от работата. Не се питайте дали една дейност ще ви носи пари или не – точно сега по-важна ще бъде не финансовата страна, а удовлетворението от труда, съобщава Edna.bg. А и нищо чудно в следващите години онова, което сега е ваше хоби, да започне да ви носи пари.

Изобщо, не поставяйте парите и материалната сигурност пред удовлетворението си от работата – този урок е труден за много от вас, но ако парите са ваша самоцел, нищо чудно да зациклите на едно място.

2017 година е особено подходяща да направите подобрения във всекидневния си начин на живот – например да започнете да спортувате или да се откажете от вреден навик. Тези промени ще се отразят положително и на здравословното ви състояние.

Кариера и финанси

През 2017 година на професионалното поприще може да се случат неочаквани събития, които няма как да избегнете, така че ще трябва да ги приемете. По всяка вероятност обаче това ще бъдат промени в организацията на работата и в екипа, а не някаква кардинална реформа. Що се отнася до работата ви, ключовата дума през тази година ще бъде „подобрение“. Това може да означава, че развоят на събитията ще ви подтикне да се усъвършенствате, да учите нови неща и, когато се налага – да надскачате себе си. А усилията, които сте положили в миналото, ще дават плодове – може да получите повишение или пред вас да се открият нови възможности за изява.

Имайте предвид обаче, че усъвършенстването ще бъде не само развиване на професионални умения и трупане на нов опит, но и подобряване на способността ви да общувате с околните и да работите заедно в името на общи цели. Конфликти с колеги са възможни, като най-лошият възможен вариант е да влезете в противоборство и интриги, които само ще изсмукват енергията ви. Стремете се към открити отношения и искреност при общуването – така ще обезоръжите онези, които разчитат на сплетни и злословене.

През януари и февруари няма да срещате кой знае какви пречки, така че ще може да си работите спокойно. През март ще бъдете изпълнени с енергия – във ваша полза ще бъде да не бездействате и да проявявате по-висока активност на работното си място. През април трудно ще предприемете нови начинания – ще срещате пречки и всичко ще се случва по-бавно от обикновено, така че по-добре отложете по-важните дела за май и юни. Юни и август са благоприятни месеци за финансовото ви положение – може да получите пари, да придобиете собственост или да сключите изгоден договор. През септември или октомври пред вас ще се отвори нова възможност в работата: развитие, придобиване на нов опит или някакво обучение. Ноември е много подходящ месец за сключване на делови партньорства, но при някои от вас на дневен ред ще излязат лични въпроси и работата ще остане на заден план.

Любов и семейство

Ако копнеете за нова любов, ще трябва да бъдете търпеливи – възможност да срещнете подходящия човек ще има, но тя ще се реализира по-скоро през последните три месеца на годината. Дотогава можете да се отдадете на работа, на учене или на някакво хоби – според предпочитанията си. Обвързаните представители на знака ще бъдете изправени пред изпитанието да се научите да споделяте ясно пред любимия човек какви са потребностите и чувствата ви. Ако не го направите, има риск да започнете да изпитвате все по-силен дискомфорт и да стигнете до криза.

Юни е чудесен месец за романтични преживявания, така че използвайте благоприятните възможности да заздравите връзката с партньора/партньорката си и да запалите искрата, ако е позагаснала. Отидете на почивка и се поглезете заедно – ще ви се отрази добре. Необвързаните ще бъдете на вълна флиртове и ще привличате лесно вниманието, но не е задължително авантюрите да прераснат в сериозни отношения. Ноември е чудесен месец за романтика – чувствата ви ще бъдат споделени и може да ви споходи нова любов.

Здраве

2017 година ще бъде особено благоприятна за здравето ви, тъй като много от вас ще усетят подтик да живеят по-здравословно и да изкоренят някои вредни навици, които са имали в миналото. За да се погрижите за здравето си, спазвайте мярка във всичко, което правите – не прекалявайте нито с работата, нито с консумацията на сладки храни и алкохол. Това, което би могло да ви създаде проблеми, е склонността да потискате чувствата си. Емоционалните проблеми лесно ще избиват във физически симптоми, така че намерете начин да неутрализирате стреса.