От векове хората се опитват да намерят рецепта за вечна любов и разбирателство с половинката. Днес вече е ясно, че успехът на любовните взаимоотношения между мъжа и жената зависи от тяхната височина.

Полски учени изчислиха формулата на идеалната двойка след проведено изследване с 600 двойки на възраст между 19 и 50 години. Бил измерен ръстът и теглото на партньорите, направили се съпоставки и в телосложението им. Така след редица проучвания бил направен изводът, че хората напълно несъзнателно търсят такъв спътник в живота, от връзката с когото могат да се родят деца с нормален ръст.

Идеалният вариант е, когато мъжът е с 1,09 пъти по-висок от жената. Цифрата може да се променя, но именно този коефициент следват повечето хора.

По време на експеримента станало ясно, че бъдещето на двойката може да се определи по начина, по който влюбените разрешават конфликтите си. Резултатите не са изненадващи: ако по време на спор партньорите правят опити да се усмихват и се опитват да се изслушват и разбират, то ги очаква щастливо бъдеще. Ако пък са саркастични, груби и се подиграват един с друг, няма голям шанс да се задържат дълго заедно. 

Източник: mila.bg