Tравматолози в Германия съветват хората да ходят като пингвини, за да не се подхлъзнат по тротоари и други настилки. Съветите идват след прогнозата за температури под нулата в цялата страна през следващите дни, предаде БТА.

Съобщението беше публикувано на сайта на германското Дружество на ортопедите и травматолозите. В него се казва още, че за да ходят като пингвини, хората трябва да наклонят торса напред, за да се пренесе центърът на тежестта върху предния крак.

Рисунка, прикачена към текста, обяснява, че когато хората ходят нормално, тежестта на тялото се разпределя почти по равно върху двата крака. Специалистите казват, че така се повишава рискът от загуба на равновесието и съответно от падане върху хлъзгави повърхности.

Общинските власти в Берлин бяха разкритикувани, че не са разпръснали сол по тротоарите в столицата през януари 2014 г., въпреки предупрежденията на метеоролозите за поледица. В резултат линейките получили повече от 750 повиквания и спешните отделения били препълнени от пациенти с фрактури на костите.

Очаква се температурите в Берлин да се понижат до минус 10 градуса Целзий в събота. 

TrafficNews.bg