Нашият годишен Хороскоп е тук! 

Готов да ни потопи в истини, в неподозирани възможности, които ще се разкрият пред нас според подреждането на планетите през следващите 12 месеца, както и периоди, които ще бъдат благоприятни за нас да променим живота си към по-добро.

Той е изготвен лично от астролога Йоана Йорданова, която подробно разказва какъв ще бъде фокусът в годината на всеки един представител на Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби...

Едно е ясно - и на 12-те зодиакални знака предстоят множество прекрасни събития. 2017-а ще бъде чудесна година за почти всички зодии от астрологична гледна точка.

Важното е да научим уроците на съдбата и да натрупаме опит от преживяното и почувстваното. В аспектите работа и кариера, любов и взаимоотношения и здраве също ни очакват изненади.

ОВЕН

През 2017 година ще съхраните порива си към приключения, който ви беше завладял през изминалата 2016-а. Ще се стремите към промени, ще започнете нови проекти и ще изпитвате потребност да имате по-голяма свобода за действие и изразяване. При някои от вас новостите ще се случат ей така – без изобщо да сте ги очаквали, но при всички случаи ще бъдат за добро и ще ви тласнат по нова посока.

Ако искате да учите, да пътувате или да смените професионалното си поприще, задействайте се – от 2018-а година нататък за вас ще бъде доста по-трудно да се хвърляте в неизвестното и да реализирате смелите си хрумвания. Добрата новина е, че новите начинания ще вървят ръка за ръка с възможности да довършите вече започнатото и да изградите нещо стабилно и трайно, на което ще може да се опирате през следващите години.

ТЕЛЕЦ

2017-а ще бъде година на стабилизация за вас: ще имате възможност да изградите здрава основа, върху която да стъпите в бъдеще. По-нататък – през 2018 и 2019 година – ви очакват внезапни и неочаквани промени. Ако се случват промени, едва ли вие ще ги инициирате – най-вероятно ще трябва да се съобразявате с тях.

Използвайте следващите дванадесет месеца, за да си изясните какво искате от живота си, за какво ви бива, а също така и да развивате вродените си дарби и способности, които биха могли да ви бъдат полезни. Също както през 2016-а, и сега във ваша полза ще бъде да наблегнете на творческите начинания. Това не означава непременно да пеете или да рисувате, а да развиете талантите си, да се занимавате с дейности, в които бихте могли да вложите частица от себе си, и най-важното – да изпитвате удоволствие от работата. 

 

БЛИЗНАЦИ 

След нелеката изминала година, през 2017-а все така ще бъде потребно да полагате по-големи усилия и да преодолявате някои пречки. Ще трябва да си вземете поуки от предишни неуспехи, а ако направите грешка, незабавно ще трябва да си понесете последствията – няма да ви разминава както се е случвало през други години.

В личен или в служебен план ще имате доста работа и отговорности, които няма как да избегнете. Бихте могли да си помогнете малко, като очертавате пред себе си ясни приоритети и сте по-организирани. Не бягайте от трудностите – това са уроци, които ще ви позволят да израснете и да натрупате полезен опит.

Отнасяйте се сериозно към договореностите, които сключвате, и избягвайте да давате обещания, които няма да спазите – иначе бихте могли да загубите доверието на хората. 

РАК

2017-а ще бъде още една година на промени за вас. Ако вие не сте достатъчни дейни и не ги осъществите, нищо чудно някой или нещо отвън да ги предизвика и да ви провокира да направите някакъв избор. Бъдете готови, че ще има събития и обстоятелства, които ще ви накарат да излезете от привичния за вас начин на живот.

Макар че повечето от вас трудно се разделяте със сигурното, опитайте се да гледате позитивно на промените и да се адаптирате към тях. Възможно е да бъдете изправени пред някаква дилема – например пред вас да се открие възможност за развитие, но за да се възползвате от нея, ще трябва да направите компромис със семейния си живот, или обратното – да изберете семейството пред кариерата.

 

ЛЪВ

2017-а ще бъде съдбовна година за вас – може да се освободите от някои стари неща, да поемете по изцяло нова посока или да влезете в нова роля.

Звездните влияния ще ви предизвикат да докажете, че е възможно да постигате разбирателство с хората, с които живеете и работите, и да си сътрудничите с тях в името на общи цели – било те да установите хармония в семейството и връзката си или да сполучите в професионалната област. Каквото и да искате да постигнете, няма да отидете далеч, ако сте сами, стремите се към лично облагодетелстване или не зачитате интересите на хората, с които сте свързани.

Ако искате да получите подкрепата, от която се нуждаете, ще трябва да сте по-толерантни към близките и колегите си.

ДЕВА

След динамичната 2016-а, която за много от вас беше изпълнена с нови възможности, но и с колебания и трудности, и през 2017 година ще трябва да се примирявате с известна несигурност. Някаква ситуация в личния или в професионалния ви живот ще ви смущава или безпокои, ще търсите решение, но за съжаление има голяма вероятност то да ви убягва и да се лутате насам-натам. Колкото и да мислите и да анализирате, едва ли ще виждате нещата отчетливо, а не е типично за вас да ви липсва яснота.

Това допълнително ще ви притеснява – днес ще си мислите едно, а утре – друго. Може би ще бъде по-добре, ако престанете да анализирате, да търсите решения и да се опитвате да въвеждате ред във всичко. За вас ще бъде предизвикателство, но по-добре е да се пуснете по течението и да видите докъде ще ви отведе. 

ВЕЗНИ

2017-а може да се окаже една от най-изобилните години за вас, тъй като ще получите шанс да се впуснете в нови начинания, както и да подобрите и усъвършенствате онова, което вече сте създали в личен и в професионален план. Има обаче едно условие, с което ще трябва да се съобразите – през идните месеци конфликти ще съпътстват израстването и развитието ви. Това определено ще ви изправи пред предизвикателства, защото повечето от вас не обичат конфронтацията.

И все пак, ако искате да вървите напред и да следвате вътрешния си глас, ще се налага да противодействате на някои хора в обкръжението си, а в някои случаи – да се конфронтирате и със самите себе си. Компромис ще бъде необходим, но той не бива да бъде прекален и за сметка на основни ваши ценности и убеждения. За да се възползвате максимално от позитивните звездни влияния през 2017 година, вярвайте повече в себе си и не се страхувайте да се впускате в приключения.

СКОРПИОН

През 2017 година събитията ще ви подтикнат да превъзмогнете нещо много характерно за вашия знак – страха от промяна. По-конкретно – вероятно ще бъдете принудени да се откажете от някои неща, в които по една или друга причина сте се вкопчили или просто не съзнавате, че без тях би ви било по-добре.

Този процес ще бъде не особено лек за вас, защото ще се наложи да превъзмогнете себе си, да се откажете от някои остарели вярвания и да се оставите на неизвестното бъдеще. Звучи плашещо, но бъдете сигурни, че промяната винаги ще бъде във ваша полза – ако се съпротивлявате на случващото се, само ще поддържате застоя. Годината е много благодатна не само за освобождаване от стари връзки, ангажименти, цели и убеждения, но също така и от негативни емоции, които тровят живота ви.

СТРЕЛЕЦ

2017-а ще бъде година на растеж, но за вас това нарастване ще се осъществява бавно и не без да се наложи да се поддадете на някои предизвикателства.

За разлика от други години, когато сте се разпилявали по много направления, сега това просто няма как да се случи – обстоятелствата ще ви подтикват (а в някои случаи дори ще ви принуждават) да обърнете внимание на най-важното за настоящия момент и да полагате по-големи усилия.

Присъща за хората от вашия знак е чертата да си поставяте конкретна цел и да се целите в нея, но ще трябва да усъвършенствате тези свои умения. 

Недейте да се примервате в няколко мишени и се заредете се търпение – може да се наложи да стреляте много пъти докато улучите десетката.

КОЗИРОГ

2017 година ще бъде динамична за вас. Така че, ако имате очаквания, че всичко ще върви постарому, просто се откажете от тях – това просто няма как да се случи.

Ще се случват промени и в личния, и в професионалния ви живот, които трудно ще предвиждате, защото ще ви изненадват и по всяка вероятност ще бъдат провокирани отвън – от действията и от решенията на други хора. Тези решения обаче ще засягат и вас, така че на свой ред вие също ще трябва да правите избор. 

Това няма да бъде много лесно обаче, защото ще изисква да направите някакъв компромис. Може да се чувствате раздвоени между две житейски сфери, между различни професионални ангажименти или между хора, които са важни за вас.

 

ВОДОЛЕЙ

2017-а ще бъде интересна година за вас, защото ще имате възможност да разширите кръгозора си, да общувате с повече хора и да учите нови неща. Ще усетите стимул да надскочите това, което вече сте изградили – в личен или в делови план; ще се стремите да постигнете по-голяма свобода на действие и ще гледате към нови хоризонти.

Енергията на годината е в синхрон с така типичния за вашия знак порив към реформаторство, така че очаквайте той да се засили още повече и да ви подтиква да правите промени във всяка област, в която нещата са зациклили и има нужда да се внесе свеж полъх.

Не се отказвайте от идеите и визиите си – дори в очите на някои хора да изглеждат някак странни, точно сега има шанс да ги реализирате, разбира се, ако положите нужните усилия.

РИБИ

2017 година за вас ще бъде доста по-благодатна от 2016-а и най-важното – по-лека. След дилемите, пред които бяхте изправени, след изпитанията и натоварването, които много от вас преживяхте през изминалите месеци, сега ще успеете да вземете глътка въздух и всичко, което сте замислили, ще се осъществява по-лесно.

И през тази както и през изминалата година основното послание на звездите към вас е: „Творете!“. Независимо дали притежавате художествени умения в някаква област, готвите добре или имате дарба да помагате на хората, през следващите месеци следвайте вдъхновението и творете колкото е възможно по-често.

Не се оставяйте на рутината и не се задоволявайте с работа, която ви отегчава – намерете начин да изразите себе си и да изявите талантите си. 

TrafficNews.bg

Източник: edna.bg