“Нека Силата бъде с нея!” Това написаха фенове на “Междузвездни войни” в социалните мрежи, когато научиха за инфаркта на Кари Фишър - легендарната принцеса Лея във филма. Уви, въпреки голямото им съчувствие 5 дни по-късно 60-годишната актриса почина в Лос Анджелис.

Но благодарение на филма тя ще се завърне на големия екран през декември 2017 г. Тогава се очаква премиерата на осмата част на “Междузвездни войни”, а сцените с принцеса Лея - вече генерал Лея, оказва се, са заснети преди трагичната ѝ смърт.

Кари Фишър се спомина във вторник, 27 декември, съобщи семейството ѝ. Миналата седмица - петък, 23 декември, тя пътува от Лондон за Лос Анджелис с 11-часов полет, когато получава инфаркт малко преди кацането на самолета. Сърдечната криза е настъпила 15 минути преди приземяването. Парамедици я извозват до най-близката болница.

Кари Фишър не се нуждаеше от Силата, защото тя бе Силата, каза режисьорът Стивън Спилбърг.

С тези думи един от създателите на киносагата изрази скръбта си. Смъртта на артистката бе посрещната с голяма тъга и от света на киното. Новината, че Кари си е отишла от този свят, ме потресе, написа в социалните мрежи Марк Хамил (изпълнителят на ролята на Люк Скайуокър).

“Кари бе храбра и едновременно забавна жена. Сега моите мисли са насочени към нейното семейство”, заяви Харисън Форд, който изигра ролята на Хан Соло в поредицата.

Своите съболезнования към близките на покойната изрази и режисьорът Джордж Лукас. Светът също скърби за загубата на принцесата. Социалните мрежи преляха от сбогувания, снимки, постове.

“Нека Силата бъде с теб, принцесо”, бе изречението, което отново бе постнато за нея.

“Кари Фишър беше прекрасен сценарист, актьор и приятел. Тя беше толкова забавна! Не мога да повярвам, че вече я няма”, написа тв водещата Елън Дедженеръс в туитър.

Двете с Фишър бяха наистина добри приятелки. Към поста си в социалната мрежа Елън публикува и видео с едно от гостуванията на актрисата в предаването ѝ. То е от 14 декември - малко преди премиерата на седмата част на “Междузвездни войни”.

Фишър и Елън са сложили диадеми с две плитки на ушите, така че да имитират прическата на принцеса Лея, и спират коли, за да предлагат билети за премиерата на филма.

“Аз харесвам Скайуокър”, казва момченце в една от спрелите коли. “Аз съм сестра му - принцеса Лея”, бързо отговаря Фишър.

Тя наистина става известна в цял свят още след първия епизод на “Междузвездни войни”. Факт е, че до последния си ден всички я свързват точно с тази роля въпреки многобройните ѝ други участия в различни филми, както и разнородните ѝ таланти. Снимала се е във “Блус Брадърс”, “Хана и нейните сестри”, “Когато Хари срещна Сали”. Освен актьорската си кариера Кари Фишър е и успешен писател. Дни преди смъртта си тя всъщност се връща от Лондон, където е представяла последната си книга - “Принцесата, която си води дневник” (The Princess Diarist) - мемоари за времето, когато са снимани филмите “Междузвездни войни”.

По време на посещението си там тя участва и в предаването на Би Би Си “Шоуто на Греъм Нортън”. Кари Фишър написа и изигра много успешно моноспектакъла “Мечтаната чашка” (Wishful Drinking), където с изключително чувство за хумор и тънка ирония разказва за живота си - за известните си родители, за ролята на принцеса Лея, която я преследва неизменно, за драматичните си връзки, за зависимостта си от наркотици и алкохол, за лечението от биполярна депресия. HBO снима филм по моноспектакъла, игран и на Бродуей, а Кари Фишер преразказва живота си от пиесата в роман.


TrafficNews.bg