Един от задължителните елементи на трапезата за Нова година са пържолите. Няма нищо по-добро от това годината ви да започне с вкусни и перфектно приготвени пържолки. За да станат крехки, едно от задължителните и основните  условия е да бъдат предварително мариновани за няколко часа. И по възможност с подправките на „Радиком”! Ето и нашето предложение как да стане това:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 4-5 бр. свински пържолки
  • 1/3 ч.ч. олио (може и зехтин)
  • 1 с.л. мед
  • 1-2 с.л. лимонов сок (може и оцет - 1 с.л. )
  • 1 с.л. горчица
  • тъмен соев сос
  • 1/2 ч.ч. вино (може и бира)
  • черен пипер, чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пържолите се измиват хубаво. Маринатата се приготвя, като се смесят всички продукти за нея, като е желателно първо да са медът, олиото и лимоновият сок. Бърка се до разтваряне на меда. Ако се сложи и соевият сос, няма да може да видите дали медът се е разтопил. Добавяте и останалите продукти и се бърка до хомогенна смес. 

С така приготвената марината се намазват хубаво пържолите и се слагат в съд с капак в хладилника да престоят 1 час, може и повече. Остатъкът от маринатата се излива в съда върху наредените пържоли. 

След това се нареждат в подмазнена тава, налива се малко вода и се покриват с фолио. Може да се залеят и с маринатата, в която са престояли. Пекат се на 200 С градуса около 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се допича още 15-20 минути.

Като краен ефект - получават се много крехки и сочни свински пържоли - точно като за Нова година!

*Рекламна публикация

TrafficNews.bg