Във всяко семейство има установени традиции относно отбелязването на коледните празници и кралската британска фамилия не прави изключение. Преди дни стана ясно, че тази година Уилям и Кейт - херцогът и херцогинята на Кеймбридж, няма да посрещнат Коледа с кралицата, а със семейството Мидълтън.

Те, заедно с децата си - 3-годишният Джордж и 18-месечната Шарлот, ще бъдат в имението на Майкъл и Карол в Бъкълбъри, Бъркшир за празника. На семейното събиране ще присъстват още и сестрата и брата на херцогинята – Пипа и Джеймс. Дори и без любимата на Великобритания двойка обаче, кралицата ще отбележи Коледата както всеки път досега. А как точно... може да разберете в следващите редове.

Всяка година около 19-20 декември Елизабет II, принц Филип и всичките им близки роднини заминават за двореца Сандригам в графство Норфолк и обикновено остават там до ранния февруари. Тази година не прави изключение и кралицата и съпругът ѝ вече са там, а останалите постепенно пристигат в имението, което се разполага на 20, 000 акра. Коледната сутрин Кралското семейство разменя подаръците за празника след обяда на 24-и, който задължително завършва с традиционен коледен пудинг с бренди.

После следва свободно време, през което всеки прави каквото поиска, като през последните години херцогът на Кеймбридж – Уилям, принц Хари и братовчедите им използват това време, за да си организират футболен мач. Следобед всички се събират за чай, а вечерта има официална вечеря. Любовта на аристокрацията: Кралица Елизабет II и принц Филип Коледната сутрин На 25-и сутринта в семейството присъства на две коледни литургии. Първата е частна в катедралата Света Мария Магдалена, а втората е отворена и за обикновени миряни.

Денят и вечерта на Коледа След литургиите всички се връщат в двореца Сандригам, за да се насладят на обяда, който включва пуйка. После точно в 3 часа всички сядат пред телевизора, за да гледат излъчването на речта на кралицата за Коледа, която е предварително записана. Следва свободно време, прекарано в игри на пъзел, шах и гледане на коледни филми в балната зала.

Вечерта всички отново сядат около масата заедно, като по традиция на този ден Елизабет II сервира на тези, които я обслужват през годината. Както разказа преди време един от готвачите на Нейно Величество – точно преди вечеря тя налива чаша уиски на главния готвач и двамата вдигат тост. Той също така сподели и че кралицата обожава шоколада и поради това той задължително присъства в менюто ѝ на Коледа.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg