Той заърши списъка си с подаръци, провери го два пъти и вече знае кои деца са били послушни и кои са правели по някоя и друга беля през годината. Дядо Коледа пристига в града и може да проследите пътя му до дома ви.

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) ще следи през целия ден как Добрият старец се спуска от комин на комин, пристига от една държава в друга и прескача от континент на континент.

По традиция, която датира от 1955 г., хиляди добоволци заемат мястото си на 24 декември на телефоните и компютрите, за да отговарят на обаждания и имейли на деца и възрастни от цял свят. От 2007 г. търсачката Google също предлага онлайн услуга, проследяваща движението на Дядо Коледа в партньорство с НАРАД.

За да ви дадем представа колко тежка всъщност е работата на Добрия старец, ви го представяме в няколко любопитни цифри. Той ще измине около 510 000 000 км на Бъдни вечер, като се движи със скорост от 10.703.437.5 км/ч. Това са около 2896 км на секунда.

Дядо Коледа трябва да посещаа 390 000 къщи в минута или 6424 в секунда.

Ако приемем, че в едно домакинство има средно по три деца, това прави 233 000 000 спирки за Дядо Коледа и шейната му, без да изключваме непослушните деца.

С всичкото вино и тестени ястия, от които ще трябва да опита, Добрият старец ще консумира общо около 71.764.000.000 калории.

Това е с около 71.763.997.500 повече от препоръчваната ежедневна доза.

Дядо Коледа е имал 364 дни да подготви подаръците, но изглежда, че като всеки човек и той се поддава на паниката в последната минута.

Тази сутрин в Къщата на джуджетата на Северния полюс той е отделил около два часа, за да провери за последен път дали армията от любимите му помощници е подготвила всички подаръци по най-добрия начин.

Според услугата на Google за проследяване на Добрия старец, той е поел на път в 12 ч българско време. Вече отброяваме последните минути, преди да почука и на нашата врата с прочутия си възглас: „Хо-хо-хо!“.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg