Зимата вече е тук и започваме да се замисляме къде да изкараме ваканцията си тази година. Днес пътуването е лесно, възможностите много, а дестинацииите, които може да изберете – безброй.

Предлагаме ви пет варианта за незабравима зимна ваканция, пише Profit.bg. Тук ще намерите предложения за всеки вкус - независимо дали харесвате планината, морето, метрополисите, екзотичните топли острови или очарованието на ски курортите.

Вижте нашите предложения и пригответе куфарите:

Коледен остров, Австралия

Една много екзотична дестинация, този остров е тропически рай в Австралия. Въпреки името си, той не отговаря на очакванията за зима, тъй като се намира в южния край на екваториалния регион.

С две трети от своята площ като национален парк, островът е известен със своите уникални видове на флората и фауната.

Долината Метоу, Вашингтон, САЩ

Разположена в горната част на Cascade Range, долината предоставя отлични условия за ски бягане. Намира се само на няколко часа път с кола от Сиатъл и се отличава с над сто мили перфектно поддържани пътеки, което я прави една от най-големите и най-живописните системи в САЩ.

С голямо разнообразие от стилни селски хижи и вили, тук е идеално място за вашата зимна почивка.

Шарм Ел Шейх, Египет

Преди малък пристанищен град, днес Шарм Ел Шейх е туристическа дестинация, която предлага целогодишно топъл климат, слънце и красиви плажове.

Тук може да се насладите на разнообразие от зимни спортове, особено гмуркане с акули или с шнорхел. Богатият морски свят ще ви зашемети с 250 различни коралови рифа и над 1000 вида риби. Идеалното зимно бягство.

Рио де Жанейро, Бразилия

С почти 3 милиона чуждестранни туристи годишно, Рио де Жанейро е най-посещаваният град в Бразилия, както и в Южна Америка. Градът е известен с много неща - от хотели от световна класа и чудесни плажове до самба училища и емблематичната Статуя на Христос Спасителя.

Ако дойдете тук през февруари, можете да се насладите на най-големия и най-зрелищен карнавал в света.

Стокхолм, Швеция

С над 1800 слънчеви часа годишно, Стокхолм е един от най-слънчевите градове в Северна Европа, но ако дойдете тук през зимата, трябва да се примирите само с около шест часа дневна светлина.

Въпреки това, със своите музеи, художествени галерии, театри и други културни обекти, малкото светли часове няма да са проблем. Стокхолм се смята за един от най-чистите, зелени и най-богатите градове в света.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg