Салонът на изкуствата в Пловдив тази година стартира с цигулката на една от младите звезди- 27-годишният Кристоф  Конц. Талантът е известен цигулар във Виена и международен авторитет. Има успешна международна кариера като солист,диригент,камерен музикант и солист на Виенска филхармония. Ценният инструмент от 1762 година- цигулката, е италианско производство от Джозепе Галиано  от Неапол. Роден е през 1987 година в Констанц (Германия) в семейство на музиканти. Следва в Университета за музика и сценични изкуства във Виена. През 2008 година завършва следването си в Университета Моцартеум- Залцбург,в класа на Игор Оцим.
Още през 1997 година е един от главните изпълнители в канския филм „Червената цигулка”,който получава „Оскар” за филмова музика.
Неговият брат – Франк, е солист в Берлинската филхармония. Двамата са правили съвместен концерт ,редувайки се в дирижирането. Преди 2 години ,младият талант организира фондация за деца на възраст между 10 и 12 години и създава оркестър,който сам ръководи.

Станимира Пейкова

TrafficNews.bg