Заедно със новият iPhone следващата седмица може да очакваме и ъпдейт на мобилната операционна система на Apple – iOS, който ще донесе нови функции на всички iPhone потребители.Най-новите функции на операционната системата са достъпни на iOS разработчиците още от началото на лятото.

Ето и функциите, които са има направили най-голямо впечатление:

- iMessage – добавена е възможността да се изпращат аудио и видео към текстовите съобщения

- Нови функции свързани със снимките – Apple добавят изобилие от опции за редактиране на вашите снимки в iPhoneography. Също така на заден фон всички снимки и клипчета ще бъдат автоматично запазвани в iCloud и ще имате възможността за достъп до тях през уеб без да е нужно да използвате устройство на Apple.

- Клавиатурата – Apple добавят функция, която автоматично ще предполага края на вашите изречения и ще ги довършва. Като например, ако напишете „Нека да се срещнем в Стар“ автоматично ще се добавя „бъкс“, за да стане „Нека да се срещнем в Старбъкс“

- Семейно споделяне – ще може да споделяте музика, книги и приложения с други членове от семейството си. Също така вече ще може и лица под 13 да притежават собствено AppleID като акаунта им ще бъде свързан с членовете на семейството.

- Healthkit – ново приложение, в което ще може да следите пулса си и всякакви други неща свързани със здравето ви.

Новият ъпдейт на система ще обхваща всички iPhone-и чак от iPhone 4S. Очаква се Apple да представят iOS 8 в края на септември.

Николай Камчев, TrafficNews.bg