Стара къща заплшава минувачи и коли на улица „Мортагон” в район „Централен”. Ежедневно тухли и керемиди се стоварват по тротоара, а дори и по пътното платно. Това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

Преди седмица участъкът е бил ограден с лента, но и тя е скъсана от падналите материали от сградата. Притеснените пловдивчани разказват, че е невъзможно преминаването и с коли, тъй като по-големи парчета тухли се стоварват и по асфалта. Хората преминават със страх да не падне керемида върху тях.

Наш репортер потърси мнение от районната администрация. От там съобщиха, че на адреса се водят две сгради. И на двете първите етажи са частна собственост.

„Вторият етаж на едната къща е общинска собственост, а на другата е с неустановена такава. Ще се направят проверки в Агенцията по вписванията, за да разберем  на кого е етажът и съответно ще предприемем действия”, съобщи кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

В момента на място са изпратени екипи, за да проверят състоянието на рушащата се сграда и отново да се огради мястото.

„При частна собственост издирваме собствениците и им връчваме предписание, в което сме описали какви мерки трябва да бъдат предприети, за да се обезопаси сградата. Ако в определения от нас срок не се извършат указанията, налагаме административно наказание в размер между 3 и 5 хиляди лева”, допълни Стаменов.

При всички случаи обаче от районната администрация ще предприемат действия по обезопасяване на района около рушащата се къща, за да не се стигне до инцидент.