"Ако шофьорите отварят и трите врати на автобусите, то охлаждането им ще е много трудно. Така пък някой ще се оплаче, че в автобусите е много топло". Това обясни пред TrafficNews.bg представител на превозвача, обслужващ линия 116.

Както вече ви разказахме, наш читател ни сигнализира за случай от миналата седмица, при който множество пловдивчани, включително инвалиди, е трябвало да се качват само от задната врата на автобус по тази линия. Причината да не бъде отворена предната била, за да "не се развали климатикът". Или поне това обяснил шофьорът на читателя ни. Подробностите можете да прочетете ТУК.

"Няма как климатикът да се развали от отварянето на вратата", коментира представителят на фирмата. "Просто ако и трите врати се отварят на всеки 3 минути, то този автобус няма как да бъде бъде охладен", обясни той. Според него, ако втората врата е била отворена, то проблем няма - това било вратата с платформа за инвалиди.

Със задаващите се 40-градусови температури под тепетата климатиците в градския транспорт ще са основен проблем за множество пловдивчани и гости на града. Вече получихме няколко оплаквания от граждани, които в жегите са попаднали в автобуси с изключен или неработещ климатик.

Един от тях ни разказа, че в понеделник пътувал с автобус по линия 1, който също бил с изключен климатик. "Интересното беше, че автобусът беше нов, а климатикът не работеше", разказва мъжът. Той споделя, че за негова радост не му се наложило да пътува повече от няколко минути.

Кога трябва да се пускат климатиците в пловдивския градски транспорт? - четете ТУК