Шофьор на автобус, пътуващ по линия 116 в Пловдив, пази климатика от повреди, като отказва да отвори предната врата. За абсурдната ситуация ни разказа читател на TrafficNews.bg, който станал свидетел на случващото се.

Всичко се случило в четвъртък на една от спирките на булевард "Руски", в посока Централна гара. Имало много чакащи и когато автобусът пристигнал, шофьорът не отворил предната врата. „Той с жест казваше на чакащите да се качват от задната врата”, разказва читателят ни. „По тази причина инвалиди, възрастни и пътници с помощни средства за придвижване останаха последни за качване от задната врата, както ги приканваше шофьора”, възмущава се той.

Обяснението защо не се отваря предната врата, която на тези автобуси има и допълнително стъпало за улеснение на хората със затруднено придвижване, било повече от абсурдно.

„Когато го попитах защо не отваря предната врата, отговорът беше повече от неочакван – „Защото ще се развали климатикът””, разказва читателят ни. Той иронично подчертава, че това е било демонстрация на „безкрайна грижа” към пътниците.

„Много бях слушал за автобусна линия 116, но това, което вчера видях, беше пълна изненада”, коментира той. Сигнализирали сме фирмата превозвач, за да получим и тяхното становище за случая.

И ние сме изненадани от това, че се създават неудобства на пътниците в Пловдив, особено на такива с проблеми с придвижването, само и само да се предпази климатикът от разваляне. Чудно ни е и как ще се развали климатика от отварянето на врата, предвидена точно за това. Може би шофьорът просто е имал предвид, че вече охладеният въздух около него ще си замине, докато пътниците се качват в автобуса.

Но чие удобство е по-важно в случая?