Не само жителите на Столипиново са отговорни за мръсотията в квартала. Напротив, оказва се, че не по-малка  вина носят „външни” жители на Пловдив, които ежедневно изхвърлят отпадъците си в гетото, заяви директорът на “Чистота” Иван Стоянов пред репортер на TrafficNews.bg.  През последните седмици в общинското предприятие са получили десетки сигнали как камиони и каруци от целия град стоварват отпадъците в квартала. 

Това вероятно е породено от факта, че на Столипиново се носи славата, че е мръсно и безконтролно всеки си хвърли боклуците там. От администрацията обаче са решени да сложат край на тази практика.  Очаква се да се организира среща между „Чистота”, район „Източен” и общинските охранителни звена, за да се предприемат конкретни мерки.

Кметът на района Николай Чунчуков заяви пред наш репортер, че е наясно с проблема също. Той е разпоредил на всички входни артерии на квартала да бъде разположена патрулка или общинска полиция. Те ще са позиционирани на входовете откъм „Марица – Юг” и „Цариградско шосе”.

„Обикновено тези боклуци се изсипват с каруци и открити камиончета. Ако охранителните органи забележат подобни превозни средства те ще бъдат спирани още на входовете”, каза Чунчуков.