Възрастни хора рискуват живота си, за да изкарат някой лев. Хвърляйки се пред автомобили, пенсионерите не искат да викат КАТ, а само да се сдобият с 50 лева срещу мълчанието си.

"Инцидент" от същия тип в Карлово принуди баба да признае на шофьора, че го е направила нарочно - заради пари. „Миналата седмица ме блъсна един. Даде ми 50 лева. Сестра ми беше с мен. Чу и видя всичко”, казала старицата на уплашения водач.

Историята се развила по обяд преди няколко дни на зеленчуковия пазар в Карлово. Мъжът паркирал и отишъл до някакъв магазин. Пет минути по-късно той се върнал и решил да потегля. Внимавал при маневрата за заден ход, за да не блъсне някой. В този момент жена на видима възраст около 70-75 години, която била на тротоара, изведнъж му се хвърлила зад колата. Човекът веднага спрял и отишъл да я попита дали е добре и дали да я закара в болница. Тя отказала да се вика линейка и директно заявила, че иска пари. „Останахме като гръмнати. Да не говорим за стреса, който изпитахме. Ужас! Явно това й е коронен номер. Пазете се”, коментира в социалните мрежи шофьорът, съобщава Monitor.bg.

Подобен случай се разигра и преди няколко месеца в Първомай, когато 11-годишно дете беше блъснато от небезизвестен бизнесмен. Димитър Харбалиев-Харбата е убеден, че е станал жертва на схема за изнудване на шофьори. Момиченцето, от ромски произход, е изскочило пред джипа му, който се е движел с 10-15 километра в час.