Шофьор на фолксваген престоя около половин час на основно кръстовище в квартал „Кючук Париж”, предизвиквайки всички останали водачи да го заобикалят рисково. Снимка на пречещия автомобил ни изпрати читател на TrafficNews.bg.

Той разказва, че фолксвагенът бил спрян на аварийни в най-дясната лента на улица „Даме Груев”, точно на светофара с булевард „Македония”. Там престоял повече от 30 минути. Читателят ни се прибрал до дома си, върнал се в кафето отсреща, а автомобилът все още бил оставен на светофара. Т.е. колата стояла там около 30 минути.

Това не било проблем за движещите се направо по „Даме Груев” или завиващите наляво. Тези, които искали обаче да свият надясно по „Македония”, трябвало да заобикалят оставения на светофара автомобил, за да успеят.

Дали нещо наистина не е било наред с колата не е ясно – читателят ни не е видял шофьорът да вдига капака, нито пък да идва „Пътна помощ” или друга кола. Възможно е просто водачът да е решил да отскочи до някой от близките магазини по улицата. Спирането на аварийни е редовна практика, но въпросът, който изниква, е „Защо точно на светофара?!?”.