Само седмица след като разказахме за двойния аршин, с който служителите на Общинска охрана се отнасят към гражданите, пловдивчанка сигнализира за втори подобен инцидент. Този път потърпевшият обаче не е младеж, а жена, бременна в 8-я месец. Скандалът се разразил на бариерата под църквата "Света Богородица".

"Синът ми и снаха ми, която е бременна, отиваха на кръщене в църквата "Св. Св. Константин и Елена". Драгомир помоли да го пуснат , за да остави Мирела горе до църквата , а след това да слезе и да остави колата на паркинга. Вместо разбиране, единият от униформените прояви изключително арогантно поведение.

"Като е бременна, да не е болна" , заяви той!" възмущава се д-р Стефка Евтимова. 

Лекарката, която е сред най-уважаваните педиатри в града, е категорична, че семейството се е държало възпитано и по никакъв начин не е провокирало неоправданата агресия.

"Недоумение буди факта, че преди и след тях охранителите пуснаха поне 20 коли, които бяха без пропуски. Не знам на какъв принцип ги отсяват, тъй като приятели на сина ми , също минаха безпроблемно с колата си. Очевидно правилата не важат за всички" коментира д-р Евтимова. Освен всичко останало грозната сцена се разиграла пред погледа на 6-годишния й внук.

Тя е подготвила жалба, която ще внесе до началника на ОП "Общинска охрана" Александър  Стойков. 

Само преди седмица TrafficNews.bg писа за друг подобен инцидент. 

Пловдивчанин паркирал  близо да бариерата в Стария град, от вътрешната й страна, като забелязал, че до нея има конус. Въпреки че има пропуск за влизане в защитената територия, служителите от общинска охрана скочили срещу него и започнали да му нареждат да си премести  колата. Причината била, че там не трябва да има спрени коли, за да не се образуват тапи. Точно в този момент обаче охранителят махнал конуса и приканил водач на лъскаво возило да паркира на мястото.  

Тогава нашият читател изпаднал в недоумение защо трябва да премести колата си, за да паркира друга там, при положение, че и двамата имат пропуски. Зададените въпроси от гражданина към охранителите, отприщили гнева на охранителите. Единият от тях буквално изпаднал в амок, след като видял, че е сниман с телефон.  Последвало гонене, грозно псуване, както и заплахи за саморазправа. След публикацията в сайта, директорът Стайков започна проверка на случая. 

Директорът на ОП „Общинска охрана” Александър Стайков коментира пред наш репортер, че има проблем с колите, които отиват на тържества. Оказва се, че в наредбата за влизане в Стария град няма точка, която да регламентира тези казуси. Практиката обичайно била да се разрешава на 2-3 автомобила от конкретното тържество да влязат в архитектурния резерват, за да прекарат багажа и по-трудноподвижните хора. Стайков коментира, че с новата наредба тези неща ще бъда регламентирани.

Относно факта,че са влизали коли през бариерата без да имат пропуск, директорът коментира, че има редица автомобили, които нямат пропуск, но ако извършват някаква дейност в Стария град номерата им са записани на списък при бариерата, а охранителите ги познават и ги пускат да преминат.