Бясно преследване чак от Хаинбоаз завършило с верижната катастрофа вчера вечерта на бул. „Ст. Стамболов” до УМБАЛ-Бургас. Причината за лудата гонка била, че черният Мерцедес с плевенска регистрация сякъл пътя на бял бус, извършващ куриерски услуги, предаде "Флагман". Зад волана на микробуса бил млад бургазлия, който явно приел твърде сериозно ситуацията и се впуснал в бясна гонитба с немското возило.

В колата пътували брат и сестра от Дряново, които планирали да прекарат лятната си почивка по Южното Черноморие. След като не успял да настигне по-бързия Мерцедес, бургаската батка повикал свой колега на помощ.

Той бил зад волана на другия участник в катастрофата – зелен бус. Микробусът успял да засече Мерцедеса след влизането му в Бургас и така се стигнало до мелето малко след УМБАЛ. Бабаитите веднага слезли от двата буса и решили сами да раздадат правосъдие. Шофьорът обаче отказал да излезе от Мерцедеса, но и това е спряло бургаските батки. Те счупили стъклото на возилото и ударили водача му, твърдят очевидци на екшъна. Бруталната саморазправа била прекъсната от ченгетата, които се отзовали на сигнал за катастрофа. По случая няма арестувани. Образувано е дознание единствено за повреждане на имущество, но не и за хулиганска проява.