След публикация в TrafficNews.bg, в която ви запознахме с пловдивчанка, която системно си хвърля боклука през балкона, пловдивчанки масово се заоплакваха, че и в техните блокове има поне по един такъв. С материала си предизвикахме дискусия между жителите на града. Оказва се, че без значение от квартала, дали блокът е стар или нов, на колко етажа е, все ще се намери един, който да мята каквото му падне през терасата.

Мърлячи ли сме? Кой е виновен за мръсотията? Нима сами не си правим живота по-мръсен? Въпроси, на които все по-ясен става отговорът. Нашите читатели сигнализират за един и същи проблем - масово хората си замърсяват околоблоковото пространство сами.

Фрапиращ е случаят на Костадин, който една сутрин е открил на простора си използван презерватив. Дама пък е намерила прозорците на кухнята олети с манджа, хвърлена от горен етаж.

"Вместо да я изхвърли на удачно място, решава, че всякакъв вид помия може да се изсипе през прозореца и не само че ми цапа прозорците и первазите, ами и доста често я изсипва върху главите на децата", оплаква се г-жа Димитрова.

В Кършяка освен храна под терасите може да бъдат мернати и цели глави кисело зеле.

В центъра на града има и такива съвестни „пловдивчани”, които плюят костилки, слънчоглед, а ако им се направи забележка, се стига и до скандал.

Оказва се, че има и такива съседи, които просто решават да накажат някого, и от това страда целият блок. Пример дава Соня. Тя разказва за свой комшия, който всеки ден излива урина през 9-ия етаж.

Много хора се придържат към тезата, че дамата трябва да бъде наказана, но по "некултурния" начин.

Нашият герой, който сигнализира за проблема, обаче е предприел други мерки. Той е подал сигнал в районното кметство. От там са съобщили, че ще издирят госпожата и тя ще бъде санкционирана.

Още по темата може да видите ТУК