Пловдивчанка мина на чисто червено на светофара на баня Старина в центъра на Пловдив. Тя направила обратен завой, а през цялото време мъжът до нея я окуражавал. Това сигнализира читателка на TrafficNews.bg.

Докато тя е чакала в средната лента дочула силно крещене от автомобил, който преминал покрай нея отляво. Виковете били на пасажер, а колата била управлявана от жена. Мъжът постоянно викал : „Давай бе, давай, к‘во чакаш”. Обръщението, придружено с ръкомахане, било към дамата до него. Тя се смутила и попитала: „Ама как така? Свети червено!”.

В този момент последвали още по силни крясъци: Давай, к‘во ти пука, че е червено! Минавай, нали няма да караш направо!”.

След думите му последвало подаване на газта и преминаване на червено.

„Има ли значение посоката! Свети ли червено, значи ще се съобразяваш! Ако всички караме така и то по натоварените пътища ще има катастрофа след катастрофа”, коментира читателката ни.

„Ако мъжът е толкова „добър” шофьор, колкото навигатор…. Пази Боже да го засечете по пътищата”, допълва тя.

За подобно нарушение от страна на пловдивчанката, минала на червен светофар, закона предвижда - 100 лева глоба и 10 контролни точки. При повторно нарушение глобата е 200 лева и книжката се взима за месец.

Героинята в материала ни трябва добре да се замисли, дали втори път да премине по този начин. Не човекът до вас носи отговорност, а вие- хората зад волана.