Докато едни са като в райско кътче, то други пловдивчани са принудени да живеят сред змиярник и ръжда. Това сигнализираха жители на Кършияка. Децата им са принудени да играят сред треви до кръста и ръждясали  катерушки. Мястото се намира между четирите улици „Найден Попстоянов”, „Вук Караджич”, „Мануш Войвода” и „Райна Княгиня”.

По думите на жителите на района от години никой не поддържа мястото за игра и отдих. Пейките са изпочупени. Беседката отдавна е порутена, покривът тече, а гредите са изгнили. Метални шипчета стърчат от атракциите за деца, пързалката пък отдавна не прилича на такава. Ръждата преобладава в района и единствено избуялата трева може да скрие нелицеприятната гледка.

Осилите са до кръста, а опасността от разни гадинки дебне отвсякъде.

„Нови пейки и люлки бяха монтирани преди много време, но те се използват за простор на ромите от съседната къща. Пейките пък са изцяло заети от техни гости", коментират гневни майки. Те са принудени да ходят на други площадки, макар да имат под терасите си такава.

Наши читатели сигнализираха, че преди една година на въпросното място е бил открит смок, който избягал в близката детска градина, гонен от притеснени бащи.

И този сезон хората се страхуват от съскащите влечуги, които спокойно могат да се спотайват в гъстата растителност.