Бием се в гърдите колко добре шофираме, но черната статистика и абсурди като този, който ще ви покажем, подлагат това твърдение на съмнение. Шофьор направи безумна маневра в Пловдив, с която изправи косите на другите водачи. Видео с нарушението ни беше изпратено от читател на TrafficNews.bg, който има видеорегистратор в колата си и е станал неволен свидетел на случилото се.

Действието се развива между двете бензиностанции на булевард "Пещерско шосе". На видеото се вижда как преди кръстовището се нареждат три автомобила. Най-отпред е черен хюндай, след него сив опел с пловдивска регистрация, а най-отзад - нашият читател. Черният хюндай спира поради някаква причина, въпреки че светофарът свети в зелено. Другите коли спират зад него. Шофьорът на сивия опел изчаква няколко секунди, но в един момент губи търпение и тръгва да изпреварва хюндая. И то от дясната страна. 

В това време обаче светофарът светва в жълто, а веднага след това и в червено. Хюндаят пък се придвижва няколко метра напред до пешеходната пътека. Този с опела обаче е решил, че ще мине през кръстовището, въпреки че вече има идеална видимост към светлинната уредба и няма как да пропусне червеното. Това не го спира - той натиска газта и преминава през кръстовището, пред очите на шофьорите, които всъщност са с предимство.

Видеото е заснето в 08:25 ч. сутринта, т.е. опасната маневра е направена в пиков час, когато рискът от инцидент е най-голям. Само дяволски късмет и вероятно съобразителността на другите водачи са предотвратили такъв.

Разбираме, че някои ситуации по пътищата могат да са изнервящи. Всеки иска да стигне по-бързо и навреме до крайната си цел. Но нека тази цел не бъде смъртта. Подобни реакции и опасни маневри застрашават не само живота на шофьора, който ги прави, но и на пътуващите с него, както и на останалите участници в движението. Редовно ви информираме за катастрофи, някои от които завършват и фатално. Иска ни се подобни случаи да стават все по-малко, но това няма как да се случи, когато се държим така на пътя.

Вижте ВИДЕО с безумната маневра: