Масово шофьорите нарушават правилата за паркиране в Пловдив с оправданието, че няма къде да спрат. Факт е, че в много от случаите наистина е така и местата за паркиране са по-скоро мираж, отколкото реалност. Често плюем властите, че не правят достатъчно по-въпроса  и не строят паркинги. Да, ама не – оказа се, че наглеците си остават наглеци, колкото и свободни паркоместа да има! За такъв парадокс сигнализира читател на TrafficNews.bg, който разказва, че дори след построяването на многоетажен паркинг в района на булевард  „Марица” от номер 14 до 22 продължава да е пълно с шофьори газещи тротоари и зелени площи.

„В началото на месец март тази година бяха направени няколко паркинга в района. Така вече около трите шест етажни блока се намират паркинги с предостатъчни места за паркиране.

На фона на това голямо количество места за паркиране се намират и граждани да паркират автомобилите си върху тревни площи и тротоарите. Има и такива, които използват съботата, неделята и вечерните часове след 20 да паркират в зелени площи независимо, че има празни клетки за това”, възмущава се нашият читател.

И така въпреки паркингите, тротоарите продължават да са по-удобни!