Поредна гавра с животно! За това сигнализира в редакцията на TrafficNews.bg жена, открила самотно скитащо се куче. Когато се спряла до него, тя установила, че животинчето е сляпо.  

Куче, което до скоро е ловувало със стопанина си, е тичало на свобода, пазило е нечий дом и сега, когато е остаряло и ослепяло, просто е натоварено на колата и оставено някъде по пътя.

Четириногото е ловна порода. Открито е да се скита само и наплашено от тъмнината край пловдивското село Брестовица. По думите на пловдивчанката кучето е мило, не е агресивно и търси нежност и любов.

„Търся дом, в който това мило създание да изживее на спокойствие дните си. Не вижда, блъска се във всевъзможни препятствия, беше изнемощяло до невъзможност да ходи. Сега е добре и маха с опашка. Идва на разходките с нас, но си е мъка. Има хубав плътен глас и е много мил, но на улицата е опасно за него. В приютите нямат място, а хората предпочитат здрави животни. Моля за помощ! Другата възможност е да се приспи. По-добре, отколкото да го удари кола и да умре в мъки. Моля се с надежда някой да го пожелае!", пише Магдалена, открила изоставеното куче.

За жалост тя не може да се грижи за него, защото вече има 4 кучета.

Ако някой има възможност да приюти този красавец и да го дари с любов и спокойствие, нека са свърже с Магдалена Георгиева чрез личния й профил във фейсбук.

https://www.facebook.com/magdalena.georgieva.16?fref=nf