Дръзки крадци влязоха с взлом в къща и откраднаха 3000 лева от абитуриент в гърменското село Дебрен. Това се е случило вечерта след края на последния учебен ден на момчето в Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, пише Монитор.

Саид Купенов и родителите му събрали роднини и много приятели в местния ресторант, за да поздравят абитуриента с успешното завършване на средното му образование. Докато се веселили и танцували, добре информирани и нагли крадци успели да проникнат в къщата им и необезпокоявани от никого изкъртили три входни врати на етажа и проникнали вътре.

Насочили се точно към шкафа, където същия ден родителите на Саид оставили 3000 лева, които изтеглили от банка, за да посрещнат абитуриентските празници на сина си.

Родителите на 19-годишния Саид са изключително скромни и трудолюбиви животновъди, които се грижат за около 200 овце, разказват съседите им, които също са били в ресторанта и затова никой нищо не е чул. Абитуриентът активно помага в бизнеса на родителите си, много добър ученик е и въпреки разочарованието си има намерения да се готви усилено за кандидатстудентските изпити.

Обирът вероятно е извършен от познати на семейството, които са знаели, че в къщата няма никой, както и колко и къде се намират парите. За случая е информирана полицията, провежда се разследване.