Хиляди пловдивчани тази сутрин закъсняха за работа заради неработещия прелез на „Пещерско шосе”, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той заяви, че над 30 минути е минавал разстоянието от Аптечно управление на „Пещерско шосе” до кръстовището с „Васил Априлов”.

„Имаше десетки автомобили, които бяха спрели пред прелеза с надеждата той да вдигне бариерите, а там бе поставен един знак -  „Забранено влизането”. Нищо повече. Ако не знаеш от предишни случаи, че това означава -  „прелезът не работи”,  няма как да разбереш. Оттам целият трафик минаваше през прелеза на „Свобода”, а там…беше страшно”, разказва нашият читател.  Той обяснява, че е му трябвало още 15 минути от там, за да стигне до „Васил Априлов” с „Пещерско шосе”. В обратната посока нещата били не по-малко зле.

„Тези прелези са безумни!Видяло се, че скоро няма да се махнат, но поне да сложат една нова бариера на „Пещерско шосе”, който е най-натовареният. Той просто се разваля през седмица!”, пише още нашият читател.

Припомняме, че има проект за цялостното премахване на прелезите под тепетата. ЖП възел „Пловдив” влезе и в програмата на новото правителство.

Идейният проект за разработка на естакада с изграждане на долно строене за двойна линия и горно строене за еднопътна линия. 

-Изграждане на железопътна естакада - ново съоръжение за елиминиране на пътните пресичания по булевардите "Пещерско шосе", "Свобода" и "Шести септември"

- Изграждане на двупътен жп мост над река "Марица"

- Изграждане на 2 пешеходни подлеза

- Изграждане на железопътна естакада - ново съоръжение за елиминиране на пътните пресичания по булевардите "Пещерско шосе", "Свобода" и "Шести септември"