Ежедневно ви показваме нагли шофьори, които не зачитат правилата за движение и паркират върху тротоари и велоалеи. За пореден път на редакционната ни поща получихме такъв сигнал, който привидно прилича на всички останали, но не съвсем.

Наш възмутен читател е успял да запечата шофьор, който е спрял на велоалеята на булевард „България”, до училище „Пейо Кр. Яворов”, а след това най-спокойно в влязъл в близкия оръжеен магазин.

Оказа се обаче, че нарушителят не е кой да е, а един от хората, които са бдели за спазването на правилата и законите под тепетата. Името му е Илиян Йорданов, като в момента е известен адвокат и бизнесмен, а в началото на 90-те години оглавяваше Областната дирекция на МВР под тепетата.

Наш репортер се свърза с бившия полицейски шеф заради нарушението. Той заяви, че се извинява за нарушението, което обаче било направено от съпругата му, която шофирала червената кола. Йорданов обясни, че тя е закъсала и той е дошъл, за да й сипе гориво.

Според местната наредба за паркиране, глобата за спиране върху велоалея е на стойност от 50 лева. Репатриращите коли също могат да вдигат автомобили от тях, но в случая бившият полицейски началник се е разминал и с двете.