Полицейски началник от Оклахома сам си написа фиш за 300 долара за шофиране с превишена скорост. “Пиша това, за да информирам всички, че аз, началник Бърч, наруших закона, като карах с превишена скорост по 103-а улица,” написа Джъстин Бърч във Фейсбук страницата на полицейското управление в Спери. Спери, което е население от малко над 1200 души, се намира в близост до Тълса.

“Гражданин е подал оплакване за това и аз признавам, че направих грешка, като карах със 75 и 80 мили в час (120 - 128 км/ч),” пише той, добавяйки:

“Имах причина да бързам, но скоростите, с които се движех, не бяха разумни. Търся отговорност от себе си, както би била потърсена отговорността от всеки друг. Написах си фиш за нарушението и ще платя глобата, точно както всеки друг гражданин. Съжалявам за действията си, искрено се извинявам.”

Според местната телевизия KTUL, човекът, който подал оплакването, е заснел полицейския началник на видео и го изпратил анонимно, пише ПИК. От телевизията запитали Бърч дали е щял да си напише фиш без това видео доказателство.

“Честно казано, вероятно не,” отговаря той. “Точно обаче както всеки друг, който е хванат, и на мен трябва да ми бъде потърсена отговорност за действията ми.”

Бърч е заявил, че фишът ще му струва 300 долара. Постът му във Фейсбук получи десетки коментари, в това число много, в които той бе похвален за честността си.