Пловдивският окръжен съд постанови 2 години затвор за 35-годишния Иван Димитров, който открадна пинчер, а кучето умря от инфаркт след преживения стрес. Подсъдимият бе заплашен от 8 години затвор, тъй като кражбата на 5-годишното кученце бе извършена в условията на опасен рецидив - Димитров вече има шест присъди.

Сега той ще трябва да излежи 2-годишното си наказание при първоначален строг режим. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Домашният любимец на пловдивчанката Евгения Йочева – пинчерът Джери, имал болно сърце и претърпял операция. Това не спряло извършителя да го отмъкне, за да го продаде и да спечели от животинката 130 лева. След всичко преживяно сърцето на кученцето не издържало и то починало.

Мъникът Джери придружил на 12 януари т.г. стопанката си до магазин на ул. "Пере Тошев" 33 в Пловдив. Пинчерчето било завързано само за 5 минути пред магазина, което време било напълно достатъчно за крадеца му. Минавайки оттам, буквално за секунди, мъж на средна възраст, облечен с бяло яке, отвързал Джери и го мушнал под връхната си дреха.

Цялата кражба била заснета от охранителните камери на магазина. Няколко дни по-късно крадецът обявил Джери за продан срещу 130 лева. Междувременно стопаните на пинчерчето едва не се поболели от притеснение.

Те пуснали обяви в социалните мрежи, че кученцето им е откраднато и само ден – два по-късно получили добра вест. Обадил им се човек, който попаднал на обява за продажбата на Джери. Кученцето било откупено, но болното му сърце не издържало на преживения шок и на 19 януари Джери издъхнал.

Четете още: Откраднатото кученце Джери си отиде - сърцето му не издържа преживения шок