Огромни задръствания по границата на влизане в Турция има в момента, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. Колони от автомобили са се наредили и чакат с часове да преминат браздата. Причината е силен трафик, но се предполага, че и много по-детайлните проверки на преминаващите след атентата в Стокхолм.

По-рано днес беше съобщено, че ден след като започна изпълнението за системен контрол в Шенген, съобщава БНР. Причина за отмяната са точно огромните опашки и хаосът по границите. Решението предвиждаше засилен системен контрол във вътрешните граници на ЕС между Хърватия, Словения и Унгария.

Мярката е насочена срещу пътуващите терористи и предвижда възможността паспортът на всеки гражданин на Европейския съюз да бъде проверяван в полицейските база данни. Европейските институции предупредиха, че гражданите трябва да са подготвени за по-дълги проверки.

Вероятно турските власти също са решили да вземат по-сериозни мерки за предотвратяване на възможността за преминаващи през границата на страната терористи.