Едно благотворително клубно събитие, на което трябваше да се съберат средства за лечението на Дея Савинова, е провалено безвъзвратно. Въпреки че събитието беше промотирано дълго време и уж организирано така, че да се проведе по план и най-важното – да се помогне на момичето, са се появили непредвидени обстоятелства, които са съсипали цялата идея и мероприятие. В Trafficnews.bg получихме сигнал от възмутените организатори, който публикуваме без редакторска намеса:

„На 24.03.2017 трябваше да се състои музикално обединение в помощ на Дея Савинова,която след тежък инцидент претърпява три изкючително тежки и непосилни като цена за семейството й операции. Третата операция се състоя на 3.01.2017 и е нужна активна рехалибитация. За съжаление сумата, необходима за това лечение, също е непосилна за Дея и семейството й.

Това  музикално обединение бе с цел да се събере нужната сума. Организаторите на събитието се натовариха с тежката задача да съберат известни български изпълнители, които на добро сърце се съгласиха да подкрепят каузата с участието си.

Организацията и идеята за провеждането на събитието (в клуб Passport, Студентски град, 24.03.2017) бяха следните: поставянето на две кутии за даренията - една вътре в клуба и една отвън, като изрично е уточнено, че парите събрани за вход (5лв.-официално определена сума за влизане в клуба на това събитие) ще отидат за рехалибитацията на момичето. Също така бе позволено приятелките на момичето, отговарящи за кутията вътре да минат веднъж или два пъти през гостите на събитието, за да може всеки, който иска, да помогне.

Нещата обаче не се развиват така както е планирано и всички са очаквали. В 21:00 на уговорената дата Дея пристига на уреченото място заедно със свойте доверени приятели – момичетата, които ще отговарят за пазенето на кутиите, и част от хората, които са дошли да я подкрепят.

Една от кутиите е сложена на маса до входа на заведението и няколко от момичетата в 22:00 започват да събират по 5лв. на всеки гост, информиран за събитието, в присъствието на управителя.

Впоследствие разбираме, че около ден преди събитието е организирано друго събитие-Мис София. Потвърждения за това са младите момичета, влизащи в заведението, без да плащат вход и казвайки, че са участнички в конкурса. Започват да идват гости на този конкурс, които нямат никаква представа, че има благотворително събитие, заплащайки по 10 лв. вход за Мис София, които управителят и охраната прибират обяснявайки, че двете отделни събития са с различна цена за вход като 10лв. на човек за Мис София не спадат към парите за кампанията на Дея. След 23:30 всеки от новодошлите заплаща вход на охраната и оправителя -10 лв. за Мис София. На момичетата, пазещи кутията за Дея, им се прави груба забележка, че притесняват влизащите в заведението, питайки ги дали биха подпомогнали благотворителната кауза.

След като трима от почти 15-тина изпълнители излизат на сцената в една от почивките между песните от репертоара микрофоните им биват взети от друг водещ, обявявяващ старта на конкурса Мис София. Три от четирите сепарета на главния подиум на заведението биват заети от така нареченият „Митьо Пищова“ и неговия охранител и приближени. На четвъртото сепаре е Дея и част от приятелите й, дошли да подкрепят нейната кауза, които биват грубо подтикнати да напуснат сепарето си, тъй като трябвало да се направи място за участничките в конкурса, преминаващи през подиума. След първия кръг на конкурса бяхме уверени ,че благотворителното събитие ще продължи.

Но не така се стекоха обстоятелствата - след като обидиха по този начин изпълнителните, дошли да подкрепят каузата, освен тях успяха да изгонят всички останали, дошли да подкрепят момичето. След пълния цирк, теглейки чертата, равносметката е една: събрани са общо 310 лв., а всички, дошли да подкрепят каузата, си тръгват разочаровани и обидени.

Заведението успява да си направи реклама и оборот за сметка на здравето на един човек. След негативна оценка на страницата на заведението от потърпевшата, управителят започва да й пише на лично съобщение, обяснявайки й неща, които не са се случили, изтъквайки факти, които не са реални, нападайки и обиждайки изпълнителите и нея.  Разбира се, се постарава да пише пръв на някои от изпълнителите, представяйки случилото се по съвсем различен начин, хвърляйки цялата вина върху момичето. След финалналното обидно изречение блокира чата, така че да тя да не може да отговаря на съобщенията му. Сривайки психиката й, дори не й оставя право на глас, обсипвайки я с обиди и неверни факти на всякъде в социалната мрежа Facebook."