49-годишен мъж от Луковит бе осъден за това, че е дал за булка 15-годишната си дъщеря срещу 1500 лева, които зетят трябвало да плати на вноски. В края на 2015 г. 49-годишният Иван взел 800 лева откуп от 25-годишния Сашо, за да разреши на младия мъж да заживее с 15-годишната му дъщеря на съпружески начала, съобщиха от прокуратурата.

Двамата се договорили зетят да доплати още 538 лева на 26 октомври 2015 г. и последна "вноска" за булката от 125 лева на 1 декември м.г. След като бащата получил парите, той подал сигнал в полицията в Луковит, че дъщеря му е избягала от дома си и е в неизвестност. Затова и момичето било обявено за издирване.

След кратко разследване, схемата за продажба на булката била разкрита, а бащата на момичето и младоженецът били задържани и обвинени.

Иван и Сашо са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокуратурата, които са били одобрени от съда, пише dir.bg. Така бащата трябва да плати глоба в размер на 400 лева, а зетят - 300 лева. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.