Автомонтьор от новопазарското село Памукции подлуди полицаи. Досъдебно производство е започнато срещу 33-годишния Сунай Хасанов бил почерпен, нямал книжка и само за една нощ в Нови пазар отнесъл 13 акта по Закона за движение по пътищата.

Униформените го преследвали пред целия град и по черни пътища. Накрая обаче го оставили да се прибере на село и с призовка го повикали в полицията в Нови пазар. Написали му точно 13 акта. Глобите по тях долу-горе ще му излязат около 1400 лв., отделно ремонтите по колата, а като ще отнесе и присъда, защото случаят ще влезе и в съда. За инцидента беше съобщено днес.

През уикендът младият мъж дошъл в общинския център с голфа си и посетил една от градските дискотеки. Към 4 часа призори видимо почерпен Сунай излязъл от нощния клуб и се качил в колата си. За лош късмет местните пътни полицаи имали обичай по това време да дебнат край паркинга на дискотеката за почерпени водачи. А и знаели, че Сунай няма книжка. Дочакали го да потегли и веднага със стоп палка му дали знак да спре.

Тогава започнал екшънът. Вместо да спре водачът натиснал педала на газта. Пътните полицаи го последвали, подавали му звукови и светлинни сигнали, но мъжът на волана на голфът не намалявал скоростта и не спирал. Преминал през цели шест кръстовища в без да спре на знак стоп, пише 24 часа. Точно на кръстовището на улиците "Плиска" и "Македония" се забил в два контейнера за смет. Пластмасовият се разпилял на части, а металният контейнер изхвърчал на 50 метра. След този сблъсък доста потрошения голф, вече само с един фар, продължил да се движи и се насочил към черен път за Плиска. На изхода на този път го чакал друг полицейски екип.

И тези униформени му подали сигнал за спиране с палка, но водачът и тях отминал и продължил по друг черен път към родното си село Памукчии. След което се укрил. Тогава униформените вече го зарязали. Следващият ден е установен и е призован в полицейското управление в Нови пазар.Първоначално отричал, но след това всички си признал. Вечерта пил, затова не спрял. Униформените почнали да му пишат актовете за установени административни нарушения. Шест били за шестте кръстовища, при които не спрял на "стоп". Два по Закона за застраховането, два, че не спрял два пъти на стоп палка, един за ПТП-то с контейнерите , един, че няма книжка и последният, че карал с транзитни номера голфа си, чийто срок бил изтекъл преди година.

През месец май 2016-та Сунай бил осъден условно на 1 години с 3-годишен изпитател срок. Тогава го хванали да кара с над 1,2 промила алкохол. Според местни хора Сунай бил работяга, живеел с родителите си, рядко пиел, но тогава правел зулуми. Често работел в чужбина. По професия бил автомонтьор.