Пловдивчанка прекара 30 минути в задръстване на улица „Преслав” и не защото е било час пик или е имало инцидент, а защото родители са си прибирали децата от училище. Става дума за малчуганите от училище „Алеко Константинов” до пожарната.

Автомобилите спират на три редици и блокират цялото движение.

Това не е единичен случай по думите на гневната шофьорка. Всеки ден колите задръстват пътя, чакайки учениците. Наглостта на някои родители е стигала и до ситуации да спират в средата на улицата. Оказва се в един момент, че едва-едва кола може да мине между спрелите возила. Така се образуват тапи.

„Това е всяка вечер! Колите са на аварийни, а майките или бащите седят и си чакат децата. Не помръдват дори когато има клаксони. Колоната от коли започва още от Гроздовия пазар. Имало е случаи, в които колата е оставена буквално в средата и мадамата отива да си посрещне хлапето. Това е улица, а не паркинг за родители”, гневно обяснява пловдивчанката.

Преди ден на въпросната улица се е стигнало и до саморазправа. Шофьор е бил блокиран от дама с джип. Клаксоните и крясъците не са накарали жената да се примести. Това предизвикало водача да слезе и да чукне на прозореца, но нахалната майка се заключила вътре, запалила цигара и с поклащане на глава отказала да помръдне возилото си.