Кал, локви, боклуци, камари строителни отпадъци... Не, това не е сметище! Това е предблоковото пространство на бул. "България" 4 до жилищен комплекс "Ори Билдинг" в Пловдив. Същото пространство, на което кършиякалии обикновено паркират автомобилите си, мястото, през което минават, за да се приберат вкъщи, а децата им си играят... 

Е, това - последното, е направо невъзможно. Кой родител ще си пусне детето в кал, локви... Но автомобилите няма как - там са си. И хората няма как да не се прибират вкъщи. Така че на всички тях им се налага ежедневно да преминават през всичките тези "красоти", за които вече стана дума.

"А когато завали дъжд, направо е абсурдно! Трябва да излизаме от къщи с гумени ботуши или с вълшебно килимче, за да прецапаме калните езера, образуващи се пред блока", сподели читателка на Trafficnews.bg. Всъщност снимките са достатъчно красноречиви - на тях ясно си личат и купчините с камъни, и калните ями, и мръсотията.

Много се надяваме да я видят и кметът на район "Северен", и екипът му. Никой жител на Европейската столица на културата не заслужава да живее в такива условия.