32-годишен италианец, клиент на българска проститутка в адриатическия курорт Римини, се оказа първият потърпевш от новите норми за борба с проституцията по улиците, съобщава 24 часа.

Според италианските медии общинската полиция в Римини е глобила с 10 000 евро местен жител за неприлични действия на обществено. Това е първият случай, в който влиза в действие новият метод за справяне с уличната проституция в курорта тя беше превърната в административно нарушение, за което се предвиждат глоби от 5000 до 10 000 евро. Преди това на проституцията се гледаше като престъпление по наказателния кодекс, в което се наказваше за експлоатация на проституцияНа 20-годишната българска проститутка също е бил съставен акт за глоба от 10 000 евро, който тя е подписала.

Крайбрежието на Римини и Ричоне се смята за едно от царстват ана българската проституция. Преди няколко месеца Карабинерите на Ричоне арестуваха банда от шестима българи, контролирали и експлоатирали трафика на български проститутки.

Поне 15-ина българки на възраст 23-35 г. били отвеждани всекидневно от бандата по различни улици на Римини и Ричоне. За сексуалните си услуги те са искали между 30 и 100 евро от клиентите. Бандата разполагала и с 4 коли и с фургон за консумиране на сексуалните услуги.