Село се оборудва с балетни зали, докато жителите му ходят по галоши. Екстрите са част от европроект за 1 милион лева. Въпреки че ползването им е безплатно, вече пет години те стоят без приложение. Помещават се в сградата на бившето училище на село Дългоделци, община Якимово преустроено в многофункционален център за социални, културни и спортни мероприятия, съобщава Нова ТВ 


В Дългоделци са останали по-малко от 900 души. Много от тях трупат вересии в магазина. Дългове за хляб, олио, леща и боб делят местните хора от идеята на община Якимово да извиси съществуването им с многофункционален център за 1 милион лева.

Във всеки коридор на многофункционалния център има кресла, сякаш там са очаквали тълпи от желаещи да ползват екстрите.

За внуците, които през лятото се връщат в Дългоделци, общината е предвидила и още по амбициозна програма - балетни зали, в които обаче никога не е имало балетни танци.

Липсата на колонки в кинозалата пък е по-малкият проблем. Основният е, че няма публика. Често посещавани са само две зали в центъра - едната е компютърната, а другото помещение, което се ползва, но в по-топли дни, е фитнес залата. 

На въпроса защо се влагат милиони в нещо, което никой не ползва, кметът на община Якимово Георги Георгиев отговаря: „Не съм съгласен с вас, че няма кой да го ползва, защото смятате ли, че трябваше да оставим сградата да се разруши, защото община Якимово не разполага с такива средства, че да може да го ремонтира”.



Поражда се обаче друг въпрос - как въобще ще влезе някой, при положение че управителката и домакинката са целият персонал и всъщност са в отпуск, едната – по майчинство.