"Не е нормално за мен да не ценим зелените площи, които имаме на Младежкия хълм. Това са снимки пред тенис кортовете на БДЖ", ни написа читател на Trafficnews.bg и ни изпрати поредния сигнал за безобразното паркиране и погазване на наредбата на Община Пловдив.

"Няма ли кой да санкционира нарушителите, така ще си и караме. Проблемът е, че нямаме лично самосъзнание да спазваме както закона, така и моралните си задължения към обществото", смята нашият читател.

За съжаление постоянно се сблъскваме с какви ли не нарушения точно там - на тепетата на Пловдив. Които иначе са най-разпознаваемият символ на града ни. А точно тук, на Джендема, сме виждали какво ли не: автомобили, "разхождащи се" до върха (въпреки знака "Влизането забранено"), барикади от камъни и колове, издигнати от гневни пловдивчани, боклуци от всякакъв калибър, цвят и вид... 

Въобще не ни става ясно защо към такава благодат, която има Пловдив, към такива възможности за отдих, развлечения и спорт пловдивчани масово се отнасят като към нещо чуждо, което не се нуждае нито от пазене, нито от уважение. Направо ни идва да попитаме: Да не би пловдивчани да мразят тепетата?

Впрочем, вижте сами: