Руският модел Виктория Одинцова може да се изправи пред съда заради твърде рисковата си фотосесия, при която тя се провеси от 73-етажна сграда в Дубай без предпазни средства. Красавицата увисна във въздуха, като разчиташе единствено на млад мъж, който я държи за ръката. Снимките и видеото бяха споделени в профила й в „Инстаграм”, където тя има над 3 милиона последователи.

Компанията собственик на сградата „Каян Тауър” смята да предприеме правни действия срещу красавицата и екипа й, тъй като снимките са направени без разрешение и те са заобиколили охраната на небостъргача. Компанията осъди „безотговорните действия” на Одинцова. В прессъобщение от „Каян Груп” посочиха, че сградата периодично се използва за събития, свързани с екстремни спортове, но винаги на място има екипи, които осигуряват безопасността, съобщава bTV.

От компанията изтъкват още, че за такива събития разчитат на професионалисти и имат строго отношение към мерките за сигурност, преди да одобрят такива изпълнения.

Одинцова обаче не остана длъжна на собствениците на сградата. Тя отговори, че би следвало да получи компенсация за това, че е разкрила ненадеждната охрана на кулата. „Заслужаваме награда, че разкрихме слабости в охраната на тази сграда. Ние се качихме на покрива без лоши намерения, но там можеше да отиде и някой друг, който иска да се самоубие или да извърши терористичен акт”, заяви моделът пред базиран в Обединените арабски емирства вестник, цитиран от „Хъфингтън пост".

Местната полиция привика Одинцова, за да подпише документ, че повече никога няма да повтори подобен опасен и застрашаващ живота акт в Дубай.