През август миналата година общинските съветници на Пловдив вкараха улица "Абаджийска" в Капана в пешеходната зона. Така трябваше да се намали автомобилният трафик в емблематичния за града ни квартал, а многобройните туристи и пловдивчани да се придвижват безопасно. Това беше и начин да се ограничи паркирането по тротоари и да се запази спецификата, историята и архитектурата на Капана. Да, ама не!

"Преди повече от половин година беше взето решението въпросната улица да стане пешеходна зона. След като сложиха метални колчета и скоба, ето какъв е резултатът в момента - 2 от колчетата изчезнаха, а днес скобата се предаде пред поредния шофьор, решил да продължи пътя си по пешеходната улица.

Работя в магазина на въпросното кръстовище ("Абаджийска" и "Алцеко") и всеки ден десетки (без да преувеличавам) коли си трошат броните в опит да маневрират. По снимките си личи количеството пластмаса около скобата. В момента улица "Абаджийска" е далеч от това да бъде пешеходна зона просто защото няма нито знак, нито заграждения."

Това ни написа читател на Trafficnews.bg - един от многото, които ежедневно си казват: Каква я мислехме, каква стана... Защото да имаш някаква гениална идея и даже тя да се приеме от цял Общински съвет (почти с пълно мнозинство - само един въздържал се!), не значи нищо, ако в крайна сметка не бъде осъществена. Нали така?