Жителите на Куклен подготвят протестни действия срещу готвения строеж на инсинератор на човешки тленни останки край града им. Това стана ясно по време на заседание на Инициативен комитет, който се сформира в населеното място. На първото му заседание присъства и кметът на Община Куклен Мария Белчева, която подкрепи недоволството на хората.

Инициативният комитет взе решение, с което възразява срещу реализацията на инвестиционното предложение за „Преустройство на склад за строителни материали в инсинератор за човешки тленни останки” в местността „Орта Хан” в землището на  Куклен.

„Не желаем в близост до мястото, в което живеем ние и растат децата ни, да се изгради съоръжение, предназначено за изгаряне на човешки тела и останки, съпроводено с риск от допълнително замърсяване на околната среда. Според нас то е в разрез с религиозните вярвания на общността ни”, се казва в писмо на Инициативния комитет до министерството на околната среда и водите, областния управител на Пловдив, директора на РИОСВ-Пловдив и директора на РЗИ-Пловдив.