Шофьор на джип от години е превърнал тротоар в свой личен паркинг. Действието се развива в ЖР „Тракия”, до кръговото на Мебелна къща, а сигнал за случая ни изпрати читател на TrafficNews.bg, който моли за помощ, за да бъде свален от тротоара този герой.

“За да се "качи" там горе, първо се качва през пешеходната пътека, през бордюра. После кара 50 метра по алеята пред блока от самото кръгово до неговия вход точно, защото си паркира там да му е удобно”, разказва нашият читател. За да стигне до своето паркомясто, шофьорът дори преминавал през чисто нова спирка на градския транспорт.

По думите на читателя ни единият бордюр почти е бутнат от системното преминаване на джипа. Това паркиране било ежедневие от 2 години. Както се вижда и на снимките, джипът е паркиран върху единствената почистена част от тротоара, което пък е пратило всички пешеходци да правят пируети върху леда отстрани.

Преди дни на шофьора била направена забележка за начина, по който паркира. Отговорът му? „Ще си спирам където си искам”.